IVC > Arts escéniques > Manuel Molins, Premi d'Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana
Manuel Molins, Premi d'Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana

Manuel Molins, Premi d'Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana

30 de setembre de 2018

Manuel Molins, Premi d'Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana

La Generalitat Valenciana ha atorgat al dramaturg i estudiós Manuel Molins el Premi d'Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana.

El guardó serà lliurat a l'autor en el transcurs de la gala dels Premis de les Arts Escèniques, que se celebrarà el dilluns 1 d'octubre al teatre Principal de València i es retransmetrà en directe per À Punt.

Manuel Molins ha sigut una figura clau de la història del teatre valencià i un renovador de la dramatúrgia valenciana. Amb aquest premi la Generalitat vol reconéixer el seu amplíssim treball, els premis que ha rebut i la seua trajectòria incansable i coherent tant personalment com professional. És un reconeixement al conjunt de la seua obra i a la seua continuïtat.

Manuel Molins (Alfara del Patriarca, València) té una àmplia formació universitària i professional com a professor, dramaturg i assagista. És membre del Pen Club, de l'AELC, AVEET, AAT, CPQ i acadèmic de l'AAEE. Va formar part del primer Consell Assessor de Teatre de la Generalitat Valenciana i de la Comissió de Dramatúrgia del Centre Dramàtic. També va ser professor de dramatúrgia de l'ESAD i en altres escoles privades de teatre.

Va fundar el Grup 49 de Teatre Independent i va recórrer amb els seus espectacles tant la geografia valenciana com altres ciutats de la geografia espanyola (Madrid, Barcelona, etc.) i també va dur la gerència i programació de l'empresa privada Studio, SA.

Com a professor i estudiós del teatre ha participat en nombrosos congressos, simposis o jornades d'estudis i pràctiques teatrals i ha sigut jurat de diferents premis de teatre.

Com a dramaturg ha publicat més de trenta obres originals, com ara 'Dansa de vetlatori', 'Centaures', 'Trilogia d'exilis', 'Abú Magrib', 'Monopatins (Skaters)', 'Shakespeare (la dona silenciada)', 'Una altra Ofèlia', 'Hamlet canalla', 'Les veus de la frontera', o 'Poder i santedat (els àngels de Sodoma)', i ha fet versions de Shakespeare, T. Williams, Tankred Dorst, Eduardo Ladrón de Guevara, Anton Txèkhov, el poeta romà Ovidi o Mercè Rodoreda.

Ha obtingut més de vint premis i alguns dels seus textos han estat traduïts a l'anglés, al francés, a l'italià o a l'eslové. Així mateix, la seua obra ha merescut una àmplia bibliografia d'anàlisis i estudis.

També ha treballat amb diversos poetes i poemaris per a l'escena; entre altres, Vicent A. Estellés i Joan Fuster. La versió per a l'escena del celebrat poema d'Alfred Tennyson 'Enoch Arden' (1864) és un dels seus últims treballs. El seu pròxim treball serà l'estrena de la seua versió d''El jardí dels cirerers', de A. Txèkhov.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info