IVC > Arts escéniques > Notícies > Primera Jornada de Dansa València
Compañía Improvisada en 'Misión Inversa'

Compañía Improvisada en 'Misión Inversa'

10 d'abril de 2018

Primera Jornada de Dansa València

El festival farà de València la capital de la dansa de l’11 al 15 d’abril 

Una trobada d’empreses de dansa i l’estrena de la producció de l’IVC 'Divines Paraules' marquen l’inici del festival    
L’Institut Valencià de Cultura celebra a partir de l’11 d’abril la nova edició de Dansa València.

El festival compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, l’Aula d’Arts Escèniques del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Teatre El Musical, Carme Teatre, Espai Inestable, Circuito Danza a Escena de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y festivales de titularidad pública i el Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música.

Aquesta edició de Dansa València aposta per una gran varietat d’activitats paral·leles, dirigides tant a professionals del sector de la dansa com al públic general. 

Entre les activitats professionals, el festival s’inicia acollint al Teatre Rialto  el dimecres 11 a partir de les 10.30 del matí, la presentació del projecte de l’Associació d’Empreses de Dansa (AVED) i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ‘Missió Inversa: plataformes i xarxes d’internacionalització’ una iniciativa destinada a fomentar la presència de les empreses valencianes de dansa en el mercat exterior, oferint-les suport logístic en totes les fases del seu procés d’internacionalització, les companyies participants a la mostra showcase del Rialto seran: Mou Dansa, La Coja Dansa, Fil d’arena dansa-teatre, Compañía de Pilar Andújar, Otra Danza, malArte, Titoyaya Dansa i Compañía Improvisada. L’entrada a aquesta activitat és gratuïta fins completar l’aforament de la sala.

De vesprada, a les 20 hores en la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el primer espectacle de dansa del festival serà el de la companyia La Siamesa, amb «A-NORMAL o la oveja errante»  

La siamesa és una companyia dirigida per Àngela Verdugo que des de 2006 treballa en temàtiques d’enfocament crític, en una recerca constant de superació dels límits de la creació pròpies de cada disciplina escènica i d’un llenguatge lliure amb el qual procura que l’escena no siga un simple exercici escènic. 

L’espectacle que la companyia duu a Dansa València «A-NORMAL o la oveja errante», amb text d’Àngela Verdugo i Xavier Puchades, és un exercici de memòria, acceptació i transmissió, que reflexiona al voltant de l’inconformisme social i la creació de nous models de maternitat. Un cant a la llibertat, a la diversitat, a l’anormalitat... la salvació, si és que existeix, resideix en la recerca de la bellesa. 

Tanca aquesta primera jornada de Dansa València, a les 22 hores en el Teatre Principal de València,  l’estrena absoluta de la producció de dansa de l’Institut Valencià de Cultura «Divines Paraules» una visió en dansa de l’obra de Valle-Inclán, creada per Rosángeles i Edison Valls, nucli creatiu de la companyia Ananda Dansa, amb la qual han rebut nombrosos guardons i reconeixements com el Premi Nacional de Dansa, o 10 premis Max. 

Ara s’enfronten a una de les obres més atrevides del teatre espanyol vista a través de la dansa i és la primera vegada que porten un text dramàtic al llenguatge coreogràfic. 

L’obra de Valle-Inclàn que porta per subtítol «tragicomedia de aldea» té una estètica molt pròxima a l’esperpent amb situacions de crueltat tractades en to tragicòmic i representades per personatges sòrdids i miserables guiats per sentiments ancestrals com la mort, l’avarícia i la luxúria, però amb una estètica que pertany a la avantguarda expressionista. 

Amb aquesta base la visió per a dansa de l’obra ens planteja: Imagina que durant tres dies no hi hagueren lleis, ni regles, i que ningú jutjara les accions pròpies o alienes. Serà l’instint qui predomine davant la raó? En conclusió una riallada de Valle-Inclán en tota la seua plenitud. 

La música de l’espectacle és de Pep Llopis i Jorge Gavaldà i en la seua gravació han participat membres de la Jove Orquestra de la Generalitat. 

 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info