IVC > Bàsics Filmoteca

18 d'abril de 2018

Bàsics Filmoteca

L’ IVC presenta a la Filmoteca una sessió de curts històrics d'animació i el llargmetratge animat ‘Loving Vincent’

‘Bàsics Filmoteca. Del kinetoscopi a l’smartphone: cinema i tecnologia’ centra la seua atenció en l'evolució de les tècniques d'animació

L’ Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca el dijous 19 d'abril, a les 19 hores, la sessió ‘Del pinzell al píxel: les mil i una tècniques de l'animació’, dins del cicle ‘Bàsics Filmoteca. Del kinetoscopi a l’smartphone: cinema i tecnologia’.

Les directores valencianes d'animació, María Lorenzo i María Trénor, seran les responsables de la presentació de la sessió i del posterior col·loqui amb el públic de la Filmoteca. El programa ‘Del pinzell al píxel: les mil i una tècniques de l'animació’ podrà tornar a veure's el divendres 20 d'abril, a les 18 hores.

‘Del pinzell al píxel: les mil i una tècniques de l'animació’ és una selecció de curtmetratges en la qual estan presents algunes de les obres més importants de la històries del cinema animat, des dels seus orígens en la primera dècada del segle XX, amb ‘Fantasmagorie’ (1908) de Émile Cohl i ‘El escultor moderno’ (1908) de Segundo Chomón.

També figuren els dibuixos animats de Tex Avery i Chuck Jones; les obres de mestres de la tècnica de la stop motion com Jan Svankmajer, els germans Quay, els estudis Aaardamn o Raoul Servais; la pintura directa sobre el cel·luloide de Norman McLaren i Evelyn Lambart; les siluetes animades de Lotte Reiniger, i l'animació digital de John Lasseter.

Es tracta d'un recorregut pel cinema experimental, la publicitat, el vídeo musical o la producció de Hollywood que demostra l'aportació creativa de l'animació a la història del cinema.

Loving Vincent

Al costat d'aquesta selecció de curtmetratges, també podrà veure's ‘Loving Vincent’ (2017) de Dorota Kubiela i Hugh Welchman, una pel·lícula d'animació sobre Vincent Van Gogh en la qual cada fotograma és un quadre tal com el pintor holandès l'haguera pintat.

Els seus 80 minuts de durada estan compostos per 56.800 fotogrames que han sigut pintats a l'oli, un a un, per una gran quantitat de pintors al llarg de diversos anys, tots inspirant-se en l'estil de Van Gogh.

Es tracta d'una proposta visualment hipnòtica, que parteix de la rotoscòpia, una tècnica d'animació que consisteix a filmar a actors i actrius de carn i os per a convertir després les imatges en pintures dotades de moviment.

 

‘Loving Vincent’ podrà veure's el divendres 20 d'abril a les 20 hores, i el diumenge 22 d'abril a les 18 hores.

 

Bàsics Filmoteca

En aquesta edició, ‘Bàsics Filmoteca’ se centra en l'evolució tecnològica del cinema des dels seus inicis fins a l'actualitat. El cicle es distribueix en blocs temàtics en els quals s'aborden aspectes d'aquesta evolució. En aquesta ocasió, el cicle analitza l'evolució de les tècniques d'animació a través del programa de curts històrics i de ‘Loving Vincent’.

Les sessions de cicle ‘Bàsics Filmoteca’ se celebren els dijous a partir de les 19 hores, estan centrades en la revisió de la història del cinema, són d'un marcat caràcter reflexiu i pedagògic, ja que compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic.

Igual que en les anteriors edicions, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista Caimán Cuadernos de Cine, col·laboradora del projecte. L'entrada de les sessions dels dijous és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info