IVC > Didàctica per al curs escolar 2018-2019
Presentació de la programació didàctica per al curs escolar 2018-2019

Presentació de la programació didàctica per al curs escolar 2018-2019

Presentació de la programació didàctica per al curs escolar 2018-2019

Presentació de la programació didàctica per al curs escolar 2018-2019

La presentación ha contado con la colaboración de 'Jamones y embutidos BEHER', VELARTE y DULCESOL

La presentación ha contado con la colaboración de 'Jamones y embutidos BEHER', VELARTE y DULCESOL

12 de setembre de 2018

Didàctica per al curs escolar 2018-2019

L’IVC presenta al professorat a la Filmoteca la seua programació didàctica per al curs escolar 2018-2019

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha presentat al professorat a la Filmoteca la programació didàctica d'arts escèniques, música, cinema i audiovisual de l’IVC en tots els nivells educatius per al curs escolar 2018-2019.

Abel Guarinos ha declarat que “amb aquestes propostes didàctiques i d'assistència a representacions, concerts i pel·lícules pretenem que els joves coneguen les eines i el llenguatge de les diferents disciplines artístiques així com tenir-los no solament com a públic desitjat per al futur sinó com a espectadors de hui, amb criteri i amb capacitat d'emocionar-se i divertir-se amb el cinema, la música, el teatre, la dansa, les arts plàstiques o la performance.”

Les activitats es realitzaran A la sala Berlanga de la Filmoteca de València, la seu del IVC al carrer Viriato de València, el Teatre Rialto i el Teatre Principal de València, el Teatre Arniches d'Alacant, l'Auditori i Palacio de Congressos de Castelló, el Teatre Raval i Teatre Principal de Castelló, el Museu de Belles Arts de Castelló i l’Espai d’Art Contemporani de Castelló.
 

La presentación ha contado con la colaboración de 'Jamones y embutidos BEHER', VELARTE y DULCESOL.

Cinema i audiovisual

En l'àmbit del cinema i l'audiovisual, l’IVC ha organitzat per a aquest curs una àmplia programació didàctica orientada als escolars de tots els nivells del sistema educatiu, des de cursos introductoris sobre la història del cinema per a Educació Infantil i Primària fins a sessions, projeccions i tallers temàtics para ESO, Batxillerat i Formació Professional.

Amb aquesta programació didàctica es pretén acostar la història del cinema a les aules i donar a conèixer el llenguatge audiovisual als més joves. En aquesta edició, s'ha organitzat un monogràfic destinat a l'alumnat 3 i 4 d'ESO i Batxillerat sobre l'obra cinematogràfica de Vicente Blasco Ibáñez amb motiu del 150 aniversari del naixement de l'escriptor valencià.

Dins de les activitats previstes figuren tallers sobre el llenguatge cinematogràfic, sessions sobre adaptacions literàries, projeccions de curtmetratges i títols clàssics com ‘Tiempos modernos’ o estudis sobre els diversos treballs que es realitzen en una filmoteca.

En la secció didàctica patrocinada per La Caixa-Obra Social, destaquen les sessions temàtiques sobre l'assetjament escolar, les migracions, la igualtat de gènere o la diversitat funcional, física o intel·lectual que estan dirigits als centres CAUS, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Tot açò en un ambient de reflexió i amb l'objectiu de proporcionar als joves espectadors una mirada crítica i social als missatges que rebuts des del món audiovisual.

Música i arts escèniques

A l’Auditori i el Teatre Principal de Castelló estan programats més d'una vintena d'activitats i espectacles musicals i escènics per a escolars de tots els nivells formatius i en família, que incideixen en les diferents disciplines artístiques des del teatre al cinema i la dansa.

El Auditori obri les seues portes als més xicotets amb músiques del món de la mà del Grup Amores amb ‘Mamma Àfrica’; l'Obra Social la Caixa presenta Teranga’ i estan previstos concerts de música clàssica d'Igor Stravinsky, Maurice Ravel i la celebració del 200 aniversari de Jacques Offrenbach.

També es podran veure ‘Historia de un soldado’ amb la Bilbao Sinfonietta i la companyia Arké; ‘Sensacional’ d’Imaginart; ‘El bosque de Grimm’ de la companyia andalusa La Maquiné; i ‘Perdida en el Bosco’d'Emilio Villalba i Sara Medina, que és una coproducció de la companyia Claroscuro i la Fundació Instruments Musicals amb Història.

Completen la programació ‘La casa del panda’de la companyia italiana TPO, ‘Big Band Basket Beat Barcelona’, ‘Allegro Vivace’ del Petit Liceu, ‘Les aventures de Tom Sawyer’ , ‘En els núvols’ de la Negra, ‘Clásicos excéntricos’, la producció teatral del IVC ‘Tic Tac’ i ‘Los cuentos de Hoffmannn’, projecte formatiu que es desenvoluparà durant tota la temporada escolar.

Mentre el Museu de Belles arts de Castelló té previst celebrar una desena de tallers didàctics relacionats amb les arts plàstiques, l’Espai d’Art Contemporani de Castelló organitza activitats didàctiques relacionades amb les exposicións que duu a terme el centre, com ‘Et toca al teu’, concebuda per la comissària, editora i investigadora Laura Vallés Vilchez.

El Teatre Arniches d'Alacant programa diversos espectacles al llarg de l'any amb caràcter didàctic com ‘La Celestina’, ‘Papel’, ‘Història de un calcetín’, ‘La gallina dels ous d’or’, ‘Shoes’, ‘Embrossa’t’, ‘Pop Up’ o ‘Lil.liput’, entre uns altres.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info