IVC > Marzà: «Volem reconéixer la trajectòria de Toni Canet amb el primer guardó d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià»

12 de novembre de 2018

Marzà: «Volem reconéixer la trajectòria de Toni Canet amb el primer guardó d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià»

L’Institut Valencià de Cultura ha concedit al director Toni Canet el premi d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià, que se celebren el pròxim 16 de novembre al Teatre Principal d’Alacant. L’anunci s’ha fet en la trobada que s’ha celebrat amb tots els nominats a aquests guardons.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, serà l’encarregat de lliurar el guardó al director de cinema valencià en la cerimònia que se celebrarà a Alacant. En aquest sentit, el titular de Cultura de la Generalitat ha volgut destacar que «Toni Canet sempre ha trencat esquemes amb els seus treballs audiovisuals. La trajectòria del director, guionista i productor està avalada per títols imprescindibles del cinema valencià».

Trajectòria de Toni Canet

Nascut a Llutxent el 1953, finalitza els seus estudis d’Art Dramàtic el 1973. El 1984, crea la productora Doll d’Estels, amb la qual produeix i realitza diversos documentals institucionals i espots publicitaris per a televisió.

El 1988, escriu el guió, dirigeix i produeix la seua primera pel·lícula, la comèdia ‘Amanece como puedas’, seleccionada per al Festival del Caire i premi a la millor pel·lícula en la VI Mostra de Cinema de Catalunya.

Toni Canet també ha dirigit ‘La camisa de la serp’ (1996) i ‘Les ales de la vida’ (2006), que va obtindre el premi al millor documental en la Seminci de Valladolid. El 2007, va participar en la pel·lícula col·lectiva ‘Ja en tenim prou’, al costat dels cineastes Sigfrid Monleón, Mónica Ibáñez i Eduardo Guillot.

Toni Canet va treballar per a TVV dirigint sèries documentals com ‘Solfa íntima’ (1990), ‘Crònica amarga’ (1991) i ‘Viatjar sense bitllet’ (1998), així com la sèrie de ficció ‘Benifotrem’, que va ser la primera sèrie de producció pròpia realitzada per la televisió autonòmica i emesa el 1995.

L’última pel·lícula que ha dirigit ha sigut ‘Calç blanca, Negro carbón’ (2017), un documental que recupera els processos de la producció tradicional de la calç i el carbó.

Els nominats dels I Premis de l’Audiovisual Valencià

Millor pel·lícula: ‘El desentierro’, ‘M’esperaràs’ i ‘Perfectos desconocidos’. Millor direcció: Nacho Ruipérez, per ‘El desentierro’; Adán Aliaga, per ‘Fishbone’, i Álex de la Iglesia, per ‘Perfectos desconocidos’.

Millor guió: Nacho Ruipérez / Mario Fernández, per ‘El desentierro’; Adán Aliaga / Laura Calavia, per ‘Fishbone’, i Álex de la Iglesia / Jorge Guerricaechevarría, per ‘Perfectos desconocidos’.

Millor banda sonora: Arnau Bataller, per ‘El desentierro’; Joana Alavedra, per ‘Formentera Lady’, i Iván Palomares, per ‘En las estrellas’.

Millor actor protagonista: José Sacristán, per ‘Formentera Lady’; Jaime Linares, per ‘Inocente’, i Carles Alberola, per ‘M’esperaràs’.

Millor actriu protagonista: Saida Benzal, per ‘Fishbone’; Laia Marull, per ‘Brava’, i Belén Rueda, per ‘Perfectos desconocidos’.

Millor actor de repartiment: Álvaro Baguena, per ‘Inocente’; Pepón Nieto, per ‘Perfectos desconocidos’, i Ernesto Alterio, per ‘Perfectos desconocidos’.

Millor actriu de repartiment: Pepa Juan, per ‘Formentera Lady’; Nora Navas, per ‘Formentera Lady’; Mamen García, per ‘Paella Today’, i Juana Acosta, per ‘Perfectos desconocidos’.

Millor direcció de fotografia: Javier Salmones / Carlos Pérez, per ‘El desentierro’; Pepe Pueyo, per ‘Fishbone’, i Gabo Guerra, per ‘La familia (Dementia)’.

Millor muntatge: Teresa Font, per ‘El desentierro’; Domingo González, per ‘Perfectos desconocidos’, i Manu de la Reina, per ‘Josep Renau: l’art en perill’.

Millor direcció artística: Abdón Alcañiz, per ‘El desentierro’; Rafa Jannone, per ‘Fishbone’, i Joan Sabaté, per ‘Formentera Lady’.

Millor disseny de vestuari: Giovanna Ribes, per ‘El desentierro’; Mapi Boix, per ‘Fishbone’; Cristina Martín, per ‘Formentera Lady’, i Clara Bilbao, per ‘En las estrellas’.

Millor maquillatge i perruqueria: Piluca Guillem / Esther Guillem, per ‘Fishbone’; Lola Gómez, per ‘En las estrellas’, i Pepe Quetglas, per ‘Perfectos desconocidos’.

Millor so: Antonio Rodríguez Mármol, per ‘El desentierro’; José Manuel Sospedra, per ‘Fishbone’, i José Manuel Sospedra, per ‘M’esperaràs’.

Millor direcció de producció: Marifé Rueda, per ‘El desentierro’; Miguel Molina, per ‘Fishbone’, i Luis Mallet, per ‘Formentera Lady’.

Millor llargmetratge documental: ‘Experiment Stuka’, ‘Josep Renau: l’art en perill’ i ‘L’estratègia del silenci’.

Millor curtmetratge de ficció: ‘9 pasos’, ‘Scratch’ i ‘Distintos’.

Millor curtmetratge d’animació: ‘El ermitaño’, ‘Lifetime’ i ‘Palomitas’.

Millor curtmetratge documental: ‘Life in Boxes’ i ‘The Fourth Kingdom’.

A més, s’atorgarà el premi especial de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual a Cecilia Bartolomé.

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info