IVC > Notícies > Canal #QuedatACasa
#quedatacasa

#quedatacasa

Oa

Oa

El criptozoòleg

El criptozoòleg

El vendedor de humo

El vendedor de humo

Greta i els vegefantàstics

Greta i els vegefantàstics

Alexandria

Alexandria

Més a prop

Més a prop

Paco Muñoz al Teatre Principal

Paco Muñoz al Teatre Principal

Mirades de Dones

Mirades de Dones

25 de març de 2020

Canal #QuedatACasa

L’Institut Valencià de Cultura obri aquesta finestra Canal QuedatACasa de l’IVC per al període d’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19 amb les intencions de seguir en contacte amb les espectadores i espectadors; d’oferir-li a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb l’IVC; de seguir donant-li visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics mitjançant algunes de les seues realitzacions; i de col·laborar en fer més lleuger el confinament a les nostres cases i evitar així la propagació de la malaltia per coronavirus.

Setmanalment tindreu en aquesta web una proposta diferent de programació cultural, tot desitjant —i molt!— tenir-vos prompte en qualsevol dels nostres espais i activitats, al llarg i ample de la Comunitat Valenciana. Hem de seguir junts, totes i tots, hem de ser-ne més i hem d’anar més lluny.

ARTS ESCÈNIQUES

Comencem aquest cicle #ArtsEscèniquesACasa amb dos propostes: 

ALEXANDRIA

Escrita per Guadalupe Sáez i Mertxe Aguilar, dirigida per Juan Pablo Mendiola i estrenada al Teatre Rialto de València en octubre de 2018. Una obra molt oportuna en aquests temps de forçosa dependència digital en què el món real s'ha reduït a uns pocs metres quadrats. 
Guadalupe Sáez és dramaturga i guionista i fundadora de la companyia Lupa Teatre (actualment La família política). Ha escrit obres com Para que no te me olvides (2012), M i les balenes (2014), Se’ns està quedant cos de postguerra (2015) i L’alegria està ací dins (2017).
Mertxe Aguilar és dramaturga, actriu i membre fundadora de la Sala Ultramar, de la qual és codirectora. Ha escrit obres com Azerbaijan (2017) i Turquesa (2018).

Per la seua banda, Juan Pablo Mendiola és director i dramaturg. Algunes de les seues obres més destacades són Ras! (2009), Consonant (2011) i DOT (2013). Per estos muntatges va rebre un Max al millor espectacle infantil i diversos premis FETEN. Per a la seua companyia, Panicmap, ha creat i dirigit Harket (2012),  Dystopia (2016) i Petit Big Blue (2018).

 

Alexandria from Arts Escèniques IVC on Vimeo.

 

MÉS A PROP

Un deliciós espectacle de Dansa al voltant de les emocions bàsiques, dirigit i coreografiat per Noélia Liñana i representat el Teatre Rialto en gener de 2019.

Noelia Liñana és ballarina, coreògrafa i pedagoga. Ha ballat amb Thomas Noone Dance, L’Anònima Imperial i Cesc Gelabert. Ha estrenat peces pròpies com Sucre (2008) i La frontière (2012). S’ha encarregat de diverses coreografies de teatre i dansa com La resclosa (2010), Dos tristes tigres (2012) i Medea material (2013), dirigides per Robert Torres, i ha fet tasques d’assistència de Sol Picó en el Teatre Nacional de Catalunya en Quan ens despertem entre els morts (2013).

 

Més a prop from Arts Escèniques IVC on Vimeo.

 

Teatre i Dansa valencianes a un click de distància. Gaudi-ho.

MÚSICA

Concert de Paco Muñoz

Paco Muñoz diu "fins després" en l'última de les tres actuacions de comiat al Teatre Principal de València el dia 10 de març de 2018.
El concert va ser un homenatge a Maria del Carme Girau i a Toni Mestre, i va comptar amb la col·laboració d'Aitana Ferrer, Nacho Mañó, Melomans, Miquel Gil, Teresa Segarra i Amàlia Garrigós.

 

 

Manuel de Falla - Noches en los jardines de España

Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana
Pablo Rus- director
Antonio Galera- piano

Pablo Rus Broseta és un dels directors valencians més valorats del circuit internacional. Natural de Godella, el 2015 va ser nomenat Director Assistent de Seattle Symphony, aconseguint un any després el lloc de Director Associat fins a la temporada 18/19. Amb aquesta orquestra ha dirigit a solistes com Itzhak Perlman, René Fleming, Joshua Bell, etc. Fent-se càrrec d'una gran varietat de programes, ha dirigit monogràfics de Prokofiev, Shostakovich, Brahms, etc.
Actualment és el director artístic i pedagògic de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

 

Noches en los jardines de España de Musica IVC on Youtube

AUDIOVISUAL

Pel·lícules restaurades per l'IVC

Acostumada la nostra mirada a les sofisticadíssimes tècniques d'animació actuals, aquestes seqüències de principis del segle XX, amb el seu ritme hipnòtic, les seues línies tosques i les seues coloracions brillants ens traslladen en un viatge en el temps als inicis del gènere. Són pel·lícules recuperades, restaurades i conservades en la Filmoteca Valenciana.

 

[Secuencias de los orígenes de la animación cinematográfica 1]. Primera década del siglo XX. from Filmoteca IVC on Vimeo.

 

[Secuencias de los orígenes de la animación cinematográfica 2]. Primera década del siglo XX. from Filmoteca IVC on Vimeo.

 

[Secuencias de los orígenes de la animación cinematográfica 3]. Primera década del siglo XX. from Filmoteca IVC on Vimeo.

Curts

#LaFestaDelCurtACasa

Per als més xicotets

Animació. 33’. Tots els públics

Programa d'animació divertit i diferent per als xiquets de la casa: comencem amb Greta i els vegefantàstics, una quadrilla de superherois vegetals, aportant-li una dieta saludable i milers d'aventures.
A continuació un poètic curtmetratge sobre l'amistat entre dos xiquets de diferents cultures, Oa, en el qual dos joves xiquets emprendran un viatge que marcarà la seua vida per sempre.
Seguim amb El criptozoòleg, l'aventura d'un científic a la recerca del Mosquifante, un animal que viu en una remota illa de les mars del sud.
Finalitzem amb el guanyador del Goya al Millor curt d'animació, El vendedor de humo, a vegades les coses no són com semblen.

 

GRETA I ELS VEGEFANTÀSTICS

Jorge Bellver, 10’45’’, 2012. Animació

La vida de Greta, una xiqueta de vuit anys i la de la seua família, no tornarà a ser la mateixa des de l'aparició dels Vegefantàstics. Aquesta quadrilla de superherois vegetals enriquirà les seues vides, aportant-los una dieta saludable i milers d'aventures.

Disponible en castellà i valencià, i subtítols en anglès.

 

Greta i els Vegefantàstics from Filmoteca IVC on Vimeo.

 

OA

Jaime Maestro, 08’10’’, 2015. Animació.

En la solitària estepa de Mongòlia un estel fugaç comença a caure del cel, alterant la destinació de dos joves xiquets que emprendran un viatge que marcarà la seua vida per sempre.

Sense diàlegs.

 

Oa from Filmoteca IVC on Vimeo.

 

EL CRIPTOZOÒLEG

Vicente Mallols, 08’06’’, 2015. Animació.

Bernard, un veterà criptozoòleg, que porta tota la seua vida després de la cerca d’éssers críptids, es troba davant la possibilitat de donar caça a un dels seus majors reptes, el Mosquifante. Després de desplaçar-se a una llunyana illa dels mars del nord, viurà una aventura plena de dificultats i sorpreses tractant si es fes amb l’estrany ésser.

Disponible en castellà, valencià i anglès.

 

El Criptozooleg from Filmoteca IVC on Vimeo.

 

EL VENDEDOR DE HUMO

Jaime Maestro, 06’22’’, 2011. Animació.

Guanyar-se la vida fent feliç a la gent hauria de ser una tasca fàcil, no obstant açò, hi ha vegades que les coses no són el que semblen i llavors tot es complica.

Sense diàlegs.

 

El vendedor de humo from Filmoteca IVC on Vimeo.

ARTS PLÀSTIQUES

Sota una nova mirada, l'Institut Valencià de Cultura presenta una exposició que se centra en les dones en l'art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural custodiat al Museu de Belles Arts de Castelló. La present mostra busca promoure la relectura i reinterpretació de la col·lecció del centre gràcies a la integració d'iniciatives que contribuïsquen a establir noves lectures contemporànies sense l'influx patriarcal. Es tracta d'una mostra on es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i igualtat en l'àmbit museístic. I per a això ofereix una revisió de la figura femenina, amb l’objectiu d'abordar l'anàlisi de la col·lecció amb una finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere.

 

Irene Gras sobre HISTÒRIES, MIRADES, DONES. VISIONS DE LA DIFERÈNCIA a Vimeo.


Fes clic en la imatge per a accedir al catàleg

 

 

I la setmana vinent, més! 
Gaudiu amb la cultura i, sobretot, CUIDEU-VOS!

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info