IVC > Programació > Synergein Project

21 d'abril de 2018 · La Nau- Centre cultural- Universitat de València

ENSEMS 2018

Synergein Project

Horaris: Dissabte: 22:30 h

Synergein Project


Manuel Alcaraz, Juanjo Llopico, Marc Moreno, Guillem Serrano, Joan Soriano i Sisco Aparici percussió
Vicent Gómez Control i difusió sonora 
Sisco Aparici Director artístic 


▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆


José Luis Torá (1966) I saw digression hobbling driftwood (positione di voce)* (2016-17) [15'] 
Gérard Grisey (1946-1998) Le Noir de L’Etoile (1989-90) [60'] 
 *Estrena absoluta
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
La escucha del espacio

Com construir/habitar un espai de l'escolta? Com escoltar/palpar un espai arquitectònic?
Dues obres, dues temptatives de resposta, es podran escoltar hui al concert que ofereix Synergein Project a aquest inusual espai trapezoïdal que és el Claustre de La Nau; cadascuna construint un diferent espai virtual d'escolta.

En la primera obra, del madrileny José Luis Torà, l'espai virtual és el de la làmina sonora d'un xerrac. En aquest instrument el so, en variar d'altura, es desplaça recorrent tota la superfície de la làmina metàl·lica d'esquerra (agut) a dreta (greu) i viceversa. Aquesta lateralitat espacial es desdobla en un duo de xerracs en permanent recerca d'un impossible uníson. Desdoblant de nou al projectar el duo per mitjà de l'amplificació en l'espai de la sala: la sala esdevé així una gran làmina sonora.

En la segona obra del programa, del francès Gérard Grisey, l'espai virtual és el d'un púlsar (pulsating star), estrella que emet radiació amb la regularitat del seu período de rotació. Aquesta pulsació en rotació es projectarà a l'espai que 6 percussionistes posaran en moviment envoltant al públic: el so de dues púlsars (púlsar de Vela i 0359 + 54) s'integrarà sense manipulació en l'obra, derivant de les seues freqüències conceptes musicals fonamentals com tempo, velocitat de rotació del so, periodicitat, acceleració o desacceleració: la sala esdevé així un gran púlsar viu.

Synergein Project

Synergein Project és un projecte pedagògic-musical que naix a finals de 2014 sota la direcció artística del concertista de percussió Sisco Aparici i del compositor i intèrpret de música electroacústica Vicent Gómez als quals s'uneix, en 2016, el percussionista Juanjo Llopico; tres músics de sòlida formació, amb una àmplia experiència en la participació en festivals de música contemporània i amb una necessitat i intensa passió pel coneixement, la creació, la pedagogia i la interpretació de la música actual.

La base d'aquest projecte és una configuració oberta i flexible que modula i s'adapta a diferents projectes artístics i pedagògics, obert a l'experimentació i a la interacció amb les noves tecnologies, i amb el clar objectiu de generar noves obres que aporten formes d'expressió i interpretació noves i contribueixin a enriquir i difondre el repertori musical contemporani.

En l’aspecte interpretatiu, Synergein Project se centren tant en el repertori dels segles XX i XXI i de la seua difusió en concerts i Festivals Nacionals i Internacionals de Música contemporània com en l’experimentació i foment de nous projectes interdisciplinaris.

El seu compromís amb la creació artística musical es reflectix en el gran nombre de compositors axtuals que componen el seu repertori, entre altres Pierluigi Billone, Brian Ferneyhough, Stefano Gervasoni, Toshio Hosokawa, Helmut Lachenmann, Voro García, Jose Manuel López, Alberto Posadas, Bruno Mantovani, Wolfgang Rihm, Alexander Schubert, Stefano Scarani, José Luis Torá, etc...

D’altra banda, l’Acadèmia Internacional Synergein Project Academy, oferix als estudiants de grau profesional o superior de percussió un excel.lent marc per a estudiar el repertori més actual, tant acústic com amb mitjans electroacústics, amb professors i concertistes de percussió internacionals de primer nivel com Christian Dierstein, Jean Geoffroy, Sisco Aparici...

Synergein Project és el nou projecte artístic de l’Associació TDM Trío de Magia. Esta associació ha sigut seleccionada pel ministerio d’Assumptes Exteriors i Cooperació Internacional per al desenrotllament (AECID) com a Representants de la Cultura Espanyola en l’Exterior en 2012 i 2013, així mateix, ha sigut premiada en diverses ocasions per pla prestigiosa fundació Ernst von Siemens per la seua labor de difussió pedagògica.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info