Abonament Cultural Valencià

Què és l’Abonament Cultural Valencià?

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, posa en marxa l’Abonament Cultural Valencià, que atorga avantatges de caràcter econòmic i operatiu, amb desgravacions del 21 % en abonaments culturals.
Aquesta mesura s’emmarca en el Pla estratègic cultural #FesCultura i té com a finalitat incentivar els hàbits de consum cultural dels valencians i valencianes i impulsar la fidelització del públic habitual, per a aconseguir així augmentar l’assistència als nostres espais culturals i recuperar i enfortir el teixit laboral i empresarial del sector.

A partir de quan puc adquirir-lo?

Aquest abonament es podrà adquirir des de l’1 de desembre de 2017 a les taquilles de tots els espais que depenen de l’Institut Valencià de Cultura, i durant 2018 s’anirà establint en altres espais privats i públics que ho sol•liciten mitjançant convenis.

Qui se’n pot beneficiar de la desgravació?

Els valencians i valencianes amb rendes inferiors als 50.000 euros es podran desgravar fins a 150 euros a l’any en abonaments culturals. Els abonaments de l’IVC són de cinc espectacles d’arts escèniques i música, o de deu projeccions en el cas de la cinematografia.

On s’aplica actualment?

L’Institut Valencià de Cultura ofereix un abonament per a la Sala Berlanga de la Filmoteca, amb 10 sessions; un carnet d’abonament per a menors de 35 anys per a qualsevol sessió del Teatre Principal i del Teatre Rialto; un abonament d’arts escèniques per al Teatre Principal de Castelló; un abonament per a música i un Abonament Jove per a l’Auditori de Castelló, i un altre abonament per a les funcions de teatre del Teatre Arniches, d’Alacant.
A més, l’IVC també oferirà abonaments per a sessions de festivals propis com Cinema Jove, Sagunt a Escena i Dansa València.

Com s’efectuarà la desgravació?

Per a poder gaudir dels descomptes, les persones que adquirisquen els abonaments en taquilla hauran de facilitar les seues dades personals i el número de DNI. Així, en l’esborrany de la declaració de la renda del ciutadà o ciutadana apareixerà automàticament la quantitat desgravada per l’adquisició de l’abonament.

Com es pot establir l’abonament en una sala o festival?

Per a establir l’abonament en altres espais privats i públics cal que aquestos ho sol•liciten a l’IVC per tal d’iniciar un conveni específic.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info