Direcció artística

Francesc Perales

Va nàixer a Xàtiva. Va realitzar els seus estudis musicals en l'escola de la Societat Musical La Primitiva de Xàtiva i en el Conservatori deValència, on va obtenir el títol superior de clarinet. Va estudiar Direcció de cor i orquestra amb Eduardo Cifre, José Ferriz i Manuel Galduf, i va obtenir el premi d'honor en ambdues especialitats. Ha assistit a més a un curs amb Helmuth Rilling. En 1983 va obtenir el Segon Premi en el Concurs Nacional de Direcció d'Orquestra Manuel Palau, i des de 1988 és director del Cor de la Generalitat Valenciana.

Ha dirigit diferents formacions corals i instrumentals com l'Orquestra deValència, Cor Nacional d'Espanya, Collegium Instrumentale o el Grup Instrumental deValència entre d'altres, en festivals com Sagunt a Escena, Festival de Música de Granada, Taller d'Òpera del Palau, Festival de Música Contemporània d'Alacant, Festival Ensems, etcètera. Ha treballat així mateix com a assistent dels mestres Helmuth Rilling i Georges Prêtre. Amb el Cor de la Generalitat ha gravat música procedent dels arxius catedralicis d'Oriola, Sogorb i Sant Mateu per a l'exposició La llum de les imatges, i un disc monogràfic sobre Alfredo Aracil per al segell Columna Música. En l'actualitat és membre del Patronat del Palau dels Arts Reina Sofia i acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles deValència.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info