Compositor resident

Carlos Fontcuberta

Naix en 1977 a València. Estudia piano amb Bartomeu Jaume i harmonia amb J. J. Poveda. Posteriorment estudia composició amb Ramón Ramos en el Conservatori Superior de Música deValència, on rep a més classes d'I. Sanz, G. Jiménez, C. Cano, F. Tamarit, I. Calandín, etc. Continua la seua formació assistint a diversos cursos de composició impartits per Mauricio Sotelo, José Manuel López López, César Camarero, Jesús Rueda, Óscar Strasnoy, Phillippe Hurel, Unsuk Chin, Leonardo Balada, José Mª Sánchez-Verdú, Alberto Posadas, etc. Becat en 2008 per la Càtedra Manuel de Falla a Cadis, en 2009 participa com a alumne actiu del Seminari Permanent de Composició del Grup Instrumental deValència impartit per Maurici Sotelo, i posteriorment en els cursos Acanthes 2011 en Metz (França). Ha sigut acollit com a investigador convidat per a l'elaboració de la seua tesi doctoral pel Conservatori Nacional Superior de París, on ha rebut classes de composició de Gérard Pesson. Finalment, rep formació en composició assistida per ordinador sota la tutela de José Manuel López López en la Universitat París 8.

És guanyador del Primer Premi Xavier Montsalvatge en el XXII Premi Joves compositors Fundació Autor-CNDM, i de la convocatòria del Plural Ensemble dirigida joves compositors en 2011. Les seues obres han sigut interpretades pel Grup Instrumental deValència, Ensemble Espai Sonor, Ensemble d'Arts, Smash Ensemble, Plural Ensemble, Orchestre Nationale de Lorraine, Ensemble Orchestrutopica, etc.; en auditoris com el Palau de la Música deValència, Auditori 400 del Centre d'Art Regna Sofia, Auditori de Barcelona, Fundació BBVA a Bilbao, Auditori de Saragossa, Arsenal de Metz; i en festivals com Ensems, Festival de Música Contemporània d'Alacant, Festival Acanthes i Festival Gare du Nord (Basilea). Entre els encàrrecs rebuts destaca la composició d'una de les peces obligades per al XV Concurs Internacional de Piano José Iturbi, la realització d'una obra per al Cor de la Generalitat Valenciana en commemoració de la seua XXV aniversari, i un encàrrec de Ràdio France per al programa Alla Breve de France Musique.

Des de 2006 ha compaginat la labor compositiva amb la docència, i ha impartit classes de contrapunt i anàlisi en els conservatoris superiors deValència i Castelló.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info