Director assistent

José Vicente Leal Mora

Naix a Manises en 1988. Inicia els seus estudis musicals en la S. M. L'Artística Manisense en l'especialitat de violí. Estudia Grau Mitjà en els conservatoris professionals de Riba-roja de Túria i València amb els professors Juan José Aguado, Rebeca Capella i Encarna Beltrán, entre d'altres.

Cursa Grau Superior en l'especialitat de Direcció d'Orquestra i Cor en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb els professors Mercedes Padilla, Pascual Osa i Jesús Amigo, entre d'altres. Al desembre de 2015 aconsegueix el Premi d'Honor Fi de Carrera en aquest Conservatori.

Ha realitzat cursos de direcció musical amb els mestres Enrique García Asensio, José Rafael-Pascual Vilaplana, Pablo Sánchez Torrella, Alex Schilling i Mercedes Padilla. A l'octubre de 2015 va ser seleccionat per a assistir a Londres a una Masterclass amb el professor Achim Holub i la London Classical Soloist Orchestra.

Com a director titular ha estat al capdavant de diferents formacions, bandes i orquestres, entre les quals destaca l'Orquestra Simfònica Enbel's, amb la qual desenvolupa programes simfònics de diferents èpoques, estrenes per a COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics Valencians) i col·laboracions amb diferents associacions benèfiques i de variat fi, com AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer), ONG "La otra orilla" i AVAPACE (Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral).

Ha actuat al costat de solistes com el pianista Fernando Tortajada, el violoncel·lista Rafal Jezierski o la soprano Elisa Belmonte.

En l'actualitat és professor en el Centre d'Estudis Musicals de Benifaió i director assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info