IVC > Audiovisuals > ESTEREOTIPS A LA PANTALLA
Sessió didàctica amb projeccions

ESTEREOTIPS A LA PANTALLA

Segon cicle ESO

Les arts visuals han recollit la representacio de diferents models arquetipics de l’esser huma, estereotips de genere, de grup racial o social que tambe estan presents en la literatura. Coneixerem aquests estereotips per a observar el seu caracter reduccionista i determinista, i reflexionar sobre les formes de superar les imposicions que comporten. L’objectiu es ajudar a comprendre i reconeixer la importancia de la influencia que exerceixen les obres audiovisuals en el comportament social i en els patrons de genere.

L'Institut Valencià de Cultura posa a l'abast dels centres educatiu valencians sessions audiovisuals, relacionades amb diferents realitats socials, que resulten d'actualitat com és el cas dels Estereotips per qüestió de gènere, social o racial.

Els participants veuran com les arts visuals han recollit la representació de diferents models arquetípics de l'esser humà, estereotips de gènere, de grup racial o social que també estan presents en la literatura. Coneixerem aquests estereotips per a observar el seu caràcter reduccionista i determinista, i reflexionar sobre les formes de superar les imposicions que comporten. L'objectiu és ajudar a comprendre i reconèixer la importància de la influència que exerceixen les obres audiovisuals en el comportament social i en els patrons de gènere.

Objectiu

 

- Reconèixer els diferents models de personatges a les produccions de ficció.

- Establir paral·lelismes entre els personatges de ficció i les relacions personals actuals.

- Analitzar quin tipus d'influència rebem dels mitjans i com afecta la nostra percepció de la realitat, fent especial èmfasi amb els estereotips de gènere.

Descàrregues

icono

Col·laboren

Inscripció activitat

Comentaris

Deixa el teu comentari
Grau de satisfacció: de 1 (gens satistfet) a 5 (molt satisfet)

Encara no hi ha comentaris pera a esta activitat. Sigues el primer en en publicar u

Per a més informació, pots dirigir-te a l’adreça electrònica: didactica_audiovisual@gva.es
O bé al telèfon 96 389 03 62. Horari: de 9:30h a 15:00h

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info