IVC > Audiovisuals > EXPERIÈNCIA CINED: TODOS NOS LLAMAMOS ALÍ
Projecció i debat

EXPERIÈNCIA CINED: TODOS NOS LLAMAMOS ALÍ

4rt d'ESO, Batxillerat

CinEd (www.cined.es) és un programa de cooperació europea que té com a objectiu que xiquets i joves de 6 i 19 anys descobrisquen la riquesa del cinema europeu d'autor i aprenguen a gaudir-lo.

Les pel·lícules han sigut seleccionades per la seua singularitat, la seua potència expressiva, i la seua capacitat per a interpel·lar i emocionar a cadascun de forma única i personal. Els materials pedagògics responen a un doble objectiu: despertar l'interés pel cinema i la capacitat de reflexió sobre les imatges; i proposar pistes per a abordar de forma transversal altres continguts curriculars, així com per a conéixer i treballar les llengües europees. D'aquesta manera, s'articula també un treball amb el cinema com a art privilegiat per a descobrir el món, viatjar per llocs, cultures i èpoques diverses; reflexionar sobre la Història i les històries; conéixer altres llengües; compartir les emocions i emocionar-se. En aquesta sessió descobrirem una pel·lícula fonamental en la filmografia del cineasta alemany Rainer Werner Fassbinder

Inscripcions obertes a partir de l'1 de setembre.
Considerada una de les millors pel·lícules del cineasta alemany Rainer Werner Fassbinder, Todos nos llamamos Alí (1974), és una dura mirada a la hipocresia, racisme i rebuig que caracteritza en general a l'ésser humà. Però ho fa sense caure en sentimentalismes, sense alegrar-se en el dolor ni en la por. El director es limita a plasmar davant l'espectador les situacions que es generen quan un fet es produeix, i li deixa a ell la labor de prendre conclusions, i de mirar en el seu interior si no se sent identificat amb algun dels personatges de la cinta. Amb bastant cruesa, Fassbinder posa el dit en la nafra i mostra com la inicial intolerància de la societat d'una situació original, es torna en acceptació, quan es poden aprofitar d'ella per a créixer.

En el debat posterior a la projecció, es parlarà dels diferents temes que tracta el film com l'amor intergeneracional o la immigració, juntament amb les característiques cinematogràfiques que defineixen la forma en com el director aborda la història del film.

Objectiu

  • El valor de l'enquadrament al cinema, com usa la simetria.
  • La llum com a matèria essencial del cinema
  • El valor del so i la música al cinema
  • Les relacions socials a la pantalla gran

Col·laboren

Comentaris

Deixa el teu comentari
Grau de satisfacció: de 1 (gens satistfet) a 5 (molt satisfet)

Encara no hi ha comentaris pera a esta activitat. Sigues el primer en en publicar u

Per a més informació, pots dirigir-te a l’adreça electrònica: didactica_audiovisual@ivc.gva.es
O bé al telèfon 962 753 492. Horari: de 9:30h a 15:00h

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 962 93 66 21- 962 93 66 20
audiovisual@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter




Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info