Projecció i debat
Aulafilm: ¡Lumière! Comienza la aventura
ESO
En 1895, els germans Lumière van inventar el cinematògraf i van dirigir unes de les primeres pel·lícules de la història del cinema. La pel·lícula ofereix una selecció de 108 pel·lícules restaurades que ens mostren un viatge als orígens del cinema i del mateix segle XX.
Inscripcions obertes a partir del 15 de setembre.
Lumière! Comienza la aventura (2016) és un viatge a l'univers dels inventors del cinema, els germans Louis i Auguste Lumière. Narrada amb infinita passió i humor, aquesta pel·lícula ens regala imatges inoblidables i una visió única de França i del món sencer en les albors del segle XX. Una pel·lícula lúdica, històrica i molt didàctica que explica els assoliments i l'estil dels germans Lumière alhora que mostra les tècniques de rodatge amb unes càmeres que mancaven de visor.
En 1895, Louis i Auguste Lumière van inventar el “cinematògraf”: una xicoteta màquina capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Amb aquest nou invent van rodar algunes de les primeres pel·lícules de la Història, mentre descobrien els mecanismes narratius i expressius del nou mitjà: la posada en escena, els travellings de seguiment i fins i tot dels efectes especials o els remakes. Els fonaments del Seté Art.
Entre més de 1.400 pel·lícules, Thierry Frémaux, director del Festival Internacional de Cinema de Cannes (el més important del món) i de l'Institut Lumière, va seleccionar 114 obres mestres que s'inclouen en aquesta pel·lícula, algunes conegudes en el món sencer i altres autèntiques perles ignorades.
Objectiu
- Acostar a l'alumnat els pioners del cinema, a través de les primeres pel·lícules de Germans Lumière i el seu innovador invent, en principi, merament científic.
- Prendre consciència de l'evolució i la magnitud d'aqueix cinema pioner, a través de les troballes i assoliments narratius que encara perduren al cinema actual, com són la profunditat de camp, la perspectiva en diagonal i els diferents moviments de càmera.
- Analitzar la posada en escena i els efectes especials dels curtmetratges dels Lumière que ja estableixen els tons i tècniques narratives que encara hui identifiquem com a espectadors per a cada gènere cinematogràfic: els del documental, la comèdia o el cinema fantàstic, per exemple.
- Divulgar i reivindicar la labor de les Filmoteques per a la recuperació, conservació i difusió del patrimoni cinematogràfic.
València
Col·laboren
Comentaris
Per a més informació, pots dirigir-te a l’adreça electrònica: didactica_audiovisual@ivc.gva.es
O bé al telèfon 962 753 492. Horari: de 9:30h a 15:00h