Cuenta-cuentosSessió didàctica amb projeccionsProjecció
CONTES D'OMBRES
ÌNFANTIL, PRIMÀRIA
Des dels seus orígens, el cinema ha trobat en els clàssics de la literatura, una font inesgotable d'històries. Els contes clàssics, han sigut multitud de vegades adaptats, principalment al cinema d'animació. Però, de la mà de la directora Lotte Reineger, pionera del cinema, eixes històries es van convertir en una cosa única i especial. Les ombres van cobrar vida i els seus personatges perviuen en l'actualitat. Amb música en directe, gaudirem d'una sessió única, que ens transportarà a mons fantàstics i meravellosos.
Inscripcions obertes a partir el 15 de setembre
Contes d'ombres, ens acostarà als orígens del cinema d'animació, de la mà de la cineasta Lotte Reineger i el seu art realitzat amb siluetes. Creadora de mons meravellosos, va saber traslladar l'art mil·lenari de les ombres xineses, a la pantalla, utilitzant com a inspiració, algunes de les històries més conegudes dels contes clàssics.
Gaudirem amb el visionat d'algun dels seus curts com Pulgarcita, el Príncep Granota o la Ventafocs, així com de fragments d'alguna de les seues obres més famoses com la seua adaptació de Papageno o la seua pròpia versió de les mil i una nits, amb Les aventures del príncep Ahmed, considerat el primer llargmetratge de la història del cinema. Tot això acompanyat per la lectura d'alguns fragments de les històries que veurem i de la música al piano, interpretada pel músic Arcadi Valiente. Tota una oportunitat per a gaudir d'un moment molt especial i màgica a la nostra sala de cinema.
Objectiu
- Acostar a l'alumnat als orígens del cinema d'animació a través de la fantasia de les primeres pel·lícules, així com familiaritzar-se amb els noms més importants del període.
- Establir una relació entre els contes clàssics i el cinema.
- Conéixer els inicis de la història del cinema des d'un punt de vista dinàmic adaptat en la seua edat realitzant diferents activitats seguint un model participatiu.
- Gràcies a la presència del pianista, oferir una experiència única per a conéixer de primera mà com s'interpretava la música en este període.
València
Comentaris
Per a més informació, pots dirigir-te a l’adreça electrònica: didactica_audiovisual@ivc.gva.es
O bé al telèfon 962 753 492. Horari: de 9:30h a 15:00h