Catàleg i bases de dades

El catàleg és una eina indispensable per al coneixement i la gestió dels fons de l'arxiu.

La catalogació dels fons audiovisuals de la Filmoteca de l'IVC està totalment automatitzada i compte per a això amb un sistema de bases de dades desenvolupat específicament per a les necessitats de control i documentació de totes les fases de la recuperació i la conservació de les obres fílmiques i els seus suports.

Així, els nostres registres recullen tant la informació tècnic-artística de les obres com la descripció i estat físic dels materials, les seues necessitats de conservació, les intervencions de reproducció i restauració o les condicions d'ús de cadascun d'aqueixos materials.

Igualment, aquest sistema és el que permet l'accés on-line al catàleg i canalitza tant l'accés als fons fílmics que es conserven en l'arxiu com els disponibles en format domèstic en el Centre de Documentació. 

En 2019 els fons audiovisuals de l'IVC estan formats per més de 33000 títols entre en suports cinematogràfics i electrònics.

Entre aquests fons trobem produccions valencianes, espanyoles i estrangeres de totes les èpoques. Moltes d'elles posseeixen un alt valor històric i cultural, són de difícil localització o són materials únics que només es conserven en l'arxiu de la Filmoteca de l'IVC i singularitzen les seues col·leccions.

La consulta dels fons a través d'aquesta web està oberta a tota mena de públic. El Centre de Documentació ofereix un servei gratuït de visionat i préstec de pel·lícules en  DVD dirigit a estudiants, investigadors, professionals del mitjà audiovisual, personal docent, associacions culturals sense ànim de lucre, institucions públiques, centres de difusió cultural i públic en general.

En el cas que no existisca còpia en el Centre de Documentació, i prèvia sol·licitud, es procedirà a l'enviament de les imatges per servidor FTP (subjecte a tarifes). Una vegada visionades, es pot sol·licitar més informació sobre l'accés i les seues condicions a través de arxiufilmic@gva.es

Préstec de còpies amb finalitats d'exhibició

Les institucions que ho desitgen (festivals, museus, filmoteques, biblioteques, etc) poden sol·licitar el préstec de pel·lícules dels nostres fons i informació sobre les tarifes aplicables en arxiufilmic@gva.es

Condicions de cessió d'ús d'imatges

La cessió d'ús d'imatges implica una manipulació i copiat de les mateixes que afecta els drets de la propietat intel·lectual i per tant està sotmés a importants restriccions d'accés i ús que es detallen en les seues condicions i tarifes.
  • Quan se cedisquen materials els drets dels quals no siguen propietat de la Filmoteca s'exigirà sempre l'autorització per escrit per part dels propietaris dels drets i/o dels dipositants.
  • L'ús dels materials i la seua cessió s'entendrà per a una sola producció i sense exclusivitat.
  • No es podran copiar blocs temàtics sencers.
  • Els usuaris d'aquests serveis entregaran a l'IVAC una còpia del producte final en el termini de tres mesos des de la seua finalització i faran constar en ell la col·laboració prestada per aquest organisme.
Catàleg online dels fons audiovisuals de l'IVC
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 962 93 66 21- 962 93 66 20
audiovisual@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info