IVC > Audiovisuals > L’Arxiu de la Filmoteca de l’IVC digitalitza una pel·lícula amb tres videoclips de Nino Bravo
L’Arxiu de la Filmoteca

L’Arxiu de la Filmoteca

L’Arxiu de la Filmoteca

L’Arxiu de la Filmoteca

16 de gener de 2023

IVC Filmoteca Nino Bravo

L’Arxiu de la Filmoteca de l’IVC digitalitza una pel·lícula amb tres videoclips de Nino Bravo

 
  • La digitalització de la pel·lícula s’emmarca dins de les activitats de l’Any Nino Bravo promogudes per Cultura de la Generalitat
  • Es tracta d’un curt musical que es va rodar amb la finalitat de ser emés en una televisió hispanoamericana durant una gira del cantant a Amèrica
 
València (16.01.23). L’Arxiu Fílmic de la Filmoteca de València, que depén de l’Institut Valencià de Cultura, ha digitalitzat un curtmetratge de 16 mil·límetres en color i amb una duració de nou minuts que conté tres videoclips independents de Nino Bravo en què el cantant d’Aielo de Malferit interpreta les cançons ‘Noelia’, ‘Te quiero, te quiero’ i ‘Mi gran amor’.
 
La recuperació, digitalització i conservació d’aquesta pel·lícula s’emmarca dins de les activitats promogudes per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb motiu de la celebració de l’Any Nino Bravo, amb el qual es commemora el cinquanta aniversari de la defunció del popular cantant valencià.
 
En la seu de l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca de València, al Parc Tecnològic de Paterna, la cap de Recuperació de la Filmoteca, Inma Trull, i el cap de Conservació de la Filmoteca, José Luis Moreno, han fet lliurament d’una còpia de la pel·lícula digitalitzada a Amparo i Eva Ferri, les dues filles de Luis Manuel Ferri Llopis (1944-1973), conegut artísticament com Nino Bravo.
 
Una vegada finalitzat el treball de digitalització, una còpia de la pel·lícula serà projectada durant 2023 exclusivament al Museu Nino Bravo d’Aielo de Malferit per als visitants del Museu.
 
Amb motiu de la proclamació per les Corts Valencianes de 2023 com l’Any Nino Bravo, la família Ferri Martínez ha considerat que ha de ser l’Arxiu de la Filmoteca el que custodie i conserve la còpia original d’aquesta pel·lícula. La família del cantant serà l’única que pot cedir-la, amb permís previ sol·licitat a través de la Filmoteca.
 
Història d’un descobriment
 
Uns mesos abans del cinquanta aniversari de la mort de Nino Bravo, les filles Eva i Amparo van trobar una vella pel·lícula entre documents oblidats en el que va ser l’habitatge del cantant a València i van decidir depositar-la en l’Arxiu de la Filmoteca perquè fora restaurada i digitalitzada. 
 
La pel·lícula va ser dirigida per Eduardo Martín i filmada per la càmera de José Javier de la Calle en diverses localitzacions de Madrid, en 1971. En la pel·lícula apareix Nino Bravo passejant pels carrers i jardins de Madrid i en llocs tan emblemàtics de la ciutat com la plaça Espanya, el carrer Princesa i l’arc de la Victòria en Moncloa.
 
La pel·lícula es va rodar perquè fora emesa en una televisió hispanoamericana, Canal 9 de l’Argentina, durant la llarga gira que va realitzar el cantant valencià per l’Argentina, Xile, Colòmbia, el Perú, Veneçuela, Mèxic, Puerto Rico, Nova York i Miami.
 
Fins al descobriment d’aquesta pel·lícula oblidada durant més de cinc dècades, tan sols coneixia en color un videoclip de la cançó ‘Un beso y una flor’, que Nino Bravo va rodar a Mallorca en 1972.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 962 93 66 21- 962 93 66 20
audiovisual@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info