IVC > Audiovisuals > Propgramació didàctica audiovisual

22 de setembre de 2023

Propgramació didàctica audiovisual

El termini d'inscripció per a les activitats didàctiques de cinema de la Filmoteca Valenciana està obert des de l'1 de setembre. La programació inclou projeccions, debats i tallers, i està dirigida a tots els nivells del sistema educatius.
L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘Aprenem amb La Filmo’, la programació didàctica d'audiovisuals de la Filmoteca Valenciana per al curs escolar 2023-2024, que està dirigida a tots els nivells del sistema educatiu.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha assenyalat que “seguim amb l'objectiu d'aproximar el món del cinema i de l'audiovisual al públic escolar. Com a part fonamental de l'educació i del creixement individual i col·lectiu, la cultura cinematogràfica ens ajuda a construir una societat més lliure i als joves els ofereix eines i continguts per a gaudir del cinema, aprofitant els seus valors d'entreteniment, de reflexió, de crítica i fins i tot per a incentivar futures vocacions laborals”.

Guarinos ha recordat que “la Filmoteca Valenciana continua fomentant entre els joves la importància de la seua funció com a guardiana del nostre patrimoni audiovisual, primordial per a conéixer com ha evolucionat la nostra societat al llarg de més d'un segle”.

Com a novetat respecte a edicions anteriors, el programa ‘Aprenem amb la Filmo’ potència el cinema documental, especialment el que se centra en la història del cinema. El programa també contínua en la línia de difondre el cinema valencià més recent amb les projeccions de pel·lícules com ‘La innocència’ i el documental ‘El misterio del Pink Flamingo’.”

Les sessions didàctiques se celebren a la sala Luis García Berlanga de la Filmoteca Valenciana, en l'edifici Rialto, i a la sala 7, també en l'edifici Rialto. La programació està conformada per projeccions, debats i tallers.

El termini d'inscripció per a les activitats didàctiques de cinema de l’IVC es va obrir l'1 de setembre. Les inscripcions han de fer-se per part del professorat en l'adreça electrònica didactica_audiovisual@ivc.gva.es

El telèfon de contacte és 962 753 492 i el WhatsApp 660 123 438. L'horari d'atenció és de 9.30 hores fins a 14.30 hores.

Programació del primer trimestre

Les sessions didàctiques s'inicien el 19 d'octubre de 2023, a les 10.30 hores, a la Sala Berlanga de la Filmoteca, amb la projecció del llargmetratge ‘Binti’, dins de l'activitat ‘Youtubers sense fronteres’. Dirigida a 3 cicle de Primària i 1 i 2 d'ESO. El preu de l'activitat per alumne és de 2 euros i s'imparteix en valencià.

El 25 d'octubre, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra la sessió didàctica ‘Què és una filmoteca?’ en la qual es projecten pel·lícules restaurades per l'Arxiu Fílmic de la Filmoteca de l’IVC. També s'explica la importància que tenen les filmoteques en la conservació de la memòria audiovisual col·lectiva. Dirigida a estudiants de 4t d'ESO, Cicles Formatius i Batxillerat, la sessió didàctica és gratuïta i en valencià.

El 26 d'octubre, a les 10.30 hores, la Sala Berlanga acull la sessió didàctica ‘Les imatges dels records: València en la memòria del nostre majors’, en la qual es projectaran fragments d'obres pertanyents als fons de l'Arxiu Fílmic de la Filmoteca Valenciana. La sessió comptarà amb la presència de col·laboradors de l’Associació Amics de la Nau Gran de la Universitat de València, que comptaran els seus records i experiències. Dirigida als estudiants de 4t d'ESO i Batxillerat, l'activitat és gratuïta.

El 2 de novembre, a les 10 30 hores, es presenta la nova activitat ‘Efecte Marker’, centrada en l'obra del cineasta documental Chris Marker. Dirigida a l'alumnat de Batxillerat, el preu de la sessió és de 2 euros.

Del 6 al 9 de novembre, a les 10 hores, a la sala 7 de l'edifici Rialto se celebraran els quatre tallers d'animació ‘Drets animats’, que imparteix el cineasta i animador valencià Emilio Martí. Dirigits a l'alumnat d'ESO, 3.er cicle de Primària i ESO, els tallers són gratuïts.

El 9 de novembre, a les 10.30 hores, a la Sala Berlanga es projecta el documental Lumière! Comienza la aventura’, dins de la sessió ‘AulaFilm’. Destinada a alumnes d'ESO, el preu de la sessió és 2 euros.

El 16 de novembre, a les 10.30 hores, es projecta ‘El verdugo’, de Luis García Berlanga, dins de la sessió ‘*Experiència CineEd’. Dirigida als nivells de 4t d'ESO i Batxillerat, el preu de l'activitat és 2 euros.

El 23 de novembre, a les 10.30 hores, a la Sala Berlanga, s'imparteix la sessió ‘Els mags del cinema’, en la qual es projectaran pel·lícules dels inventors del cinematògraf i pioners del cinema mut, amb música en directe del pianista Arcadi Valiente. Dirigit a estudiants de Primària, el preu de l'activitat és 2 euros.

El 30 de novembre, a les 10.30 hores, a la Sala Berlanga es realitza la sessió ‘Pensar el pla: Introducció al llenguatge cinematogràfic’, en la qual s'analitzaran fragments de pel·lícules i es tractaran qüestions de narrativa audiovisual. Destinada a l'alumnat de Batxillerat, el preu de la sessió és 2 euros.

El 4 i 5 de desembre, a les 10 hores, la sala 7 de l'edifici Rialto acollirà el taller ‘Històries que giren’, sobre la història de les primeres imatges en moviments i els seus aparells. Dirigit a 2 i 3 cicle de Primària, el preu del taller és 2 euros per alumne.

El 13 de desembre, a les 10.30 hores, a la Sala Berlanga se celebrarà la sessió didàctica amb projecció ‘Estereotips en la pantalla’, l'objectiu de la qual és reflexionar sobre la influència del cinema i la cultura audiovisual en el comportament social i els patrons de gènere. Adscrita a estudiants de segon cicle de l'ESO, la sessió és valencià i el seu preu és 2 euros.

El 14 de desembre, a les 10.30, dins de la sessió ‘Aulafilm’, a la sala Berlanga es projecta ‘El maquinista de la general’ de Buster Keaton. Dirigida a 2 i 3 cicle de Primària i 4 cicle d'ESO, la sessió té un preu de 2 euros i estarà conduïda per Alejandro Portaz.

Programació completa  
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 962 93 66 21- 962 93 66 20
audiovisual@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info