IVC > Arts escéniques > Andrea Martinez, Román Cebrián, Núria Vizcarro i Juli Disla seleccionats per al projecte Insula Dramataria Josep Lluis Sirera 2024

13 de maig de 2024

Andrea Martinez, Román Cebrián, Núria Vizcarro i Juli Disla seleccionats per al projecte Insula Dramataria Josep Lluis Sirera 2024

  • Els quatre autors participaran en este laboratori d’escriptura que celebra la seua VII edició

  • Comptaran amb la coordinació de Paco Zarzoso i la tutoria externa d’Albert Arribas

 

Així mateix, Arribas ha exercit com dramaturgista de textos del Segle d’Or per a la Compañia Nacional de Teatro Clásico, ha traduït i versionat grans clàssics com Ifigènia a Àulida d’Eurípides, el Cyrano de Bergerac de Rostand o L’hèroe de Santiago Rusiñol, i ha comissariat l’exposició ‘Calderón y la pintura’ al Museu Nacional del Prado.

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ha donat a conéixer el nom dels quatre autors que conformaran l’edició de 2024 del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera.

El Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera té l’objectiu d’estimular l’escriptura teatral i potenciar la dramatúrgia viva valenciana. Per a fer-ho, el projecte proposa generar unes condicions òptimes de treball, així com compartir el procés d’escriptura fent reunions conjuntes amb altres autors i professionals escènics i generar així un procés més creatiu.

A més, en esta nova etapa es vol renovar este laboratori i es proporcionarà als participants més oportunitats de formació, trobada i connexió amb altres contextos artístics.

Els quatre autors seleccionats per a la VII edició del laboratori són: Román Cebrián amb el projecte ‘Bialowieza’ (Vila-real, Castelló, 1979), Andrea Martínez amb el projecte ‘Todo es verde’ (Almoradí, Alacant, 1993), Juli Disla amb el projecte ‘L’admiració’ (Aldaia, València, 1976) i Núria Vizcarro (Castelló, 1980) amb el projecte ‘De futbol’. Estes quatre propostes se sumen ja a les dels 29 autors valencians que des del 2018 han passat per este laboratori.

A la convocatòria s’han presentat 57 projectes. La selecció l’han duta a terme quatre professionals de les arts escèniques: el dramaturg valencià Paco Zarzoso, responsable del laboratori Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2024; Paz Palau, autora de Castelló i participant en la passada edició del laboratori; Albert Arribas, director escènic, dramaturg i traductor teatral; i María José Mora, directora adjunta d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura.

En el procés de valoració dels projectes han intervingut diversos factors. Principalment, la pulsió teatral que desprenen els quatre projectes i que ha despertat l’interés de l’equip seleccionador.

D’altra banda, entre els seleccionats hi ha la presència de creadors de Castelló, Alacant i València i una diferència generacional que enriquirà el desenvolupament del laboratori. A més, l’estat germinal en el qual es troben els projectes afavorirà l’aprofitament del laboratori per a l’evolució d’estos.

Comença així la sèptima edició del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera, durant la qual es combinarà el treball individual amb reunions conjuntes i amb el coordinador del Laboratori, Paco Zarzoso.

Igualment, s’enriquirà el treball amb la tutoria externa d’Albert Arribas, director teatral amb gran domini en dramatúrgia, la qual cosa obri el laboratori a noves possibilitats, ja que pot abordar l’acompanyament als autors i autores des d’un punt de vista escènic. De fet, com a novetat i com a proposta d’Arribas, en esta edició el laboratori comptarà amb proves de text amb intèrprets.

A més, al desembre es podran veure les lectures dramatitzades i posteriorment els textos seran publicats per l’IVC.

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info