IVC > Arts escéniques > Ajudes a companyies i sales d'exhibició d'Arts Escèniques

10 de maig de 2024

Ajudes a companyies i sales d'exhibició d'Arts Escèniques

 •     Es destinaran 3,4 milions d'euros en ajudes biennals per a recolzar a les companyies professionals de teatre, dansa i circ
  •    3,2 milions d'euros s'assignaran a sales d'exhibició i teatres per als exercicis 2024 i 2025

  L'Institut Valencià de Cultura (IVC), dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, convoca les ajudes a les Arts Escèniques. 

  D'una banda, les ajudes de caràcter biennal, per 3,4 milions d'euros, destinades a companyies privades que es dediquen de manera professional i habitual a la producció i exhibició de muntatges escènics de teatre, dansa i circ en la Comunitat Valenciana. 

  Per un altre, la subvenció de caràcter biennal per la qual es destinaran 3,2 milions d'euros a sales d'exhibició i teatre amb programació estable de teatre, dansa i circ de la Comunitat Valenciana per als exercicis 2024 i 2025. 

  Les subvencions es concediran d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació, i mitjançant el règim de concurrència competitiva.

  El termini de presentació de sol·licituds serà del 6 al 24 de maig per a la convocatòria d'Ajudes a Salas d'exhibició i del 10 al 30 de maig en el cas de les Ajudes a companyies.

  Les sol·licituds, en model normalitzat, hauran de dirigir-se a l'IVC, per via telemàtica a través del registre de la seu electrònica accessible. 

  Ajudes a companyies

  Estes ajudes pretenen fomentar la producció i les gires escèniques professionals en l'àmbit del teatre, circ i dansa; donar suport a la creativitat escènica i la seua difusió i fomentar la mediació en l'àmbit de les arts escèniques.

  Del total, 1,7 milions d'euros corresponen a l'anualitat de 2024 i altres 1,7 milions d'euros a l'anualitat de 2025.

  Els projectes hauran de desenvolupar-se al llarg de dos anys i han d'incloure com a mínim una d'estes dos opcions: la primera d'elles és comptar amb una producció d'arts escèniques a estrenar abans de novembre de 2025. En este cas, no se subvencionaran més de dos produccions per beneficiari.

  La segona opció per a rebre estes ajudes és comptar amb un pla de gira biennal d'arts escèniques que contemple un mínim de 70 funcions per a les companyies de teatre i 30 per a les companyies de circ, dansa i arts de carrer. A este efecte computaran tant les funcions realitzades en la Comunitat Valenciana, com en la resta de comunitats autònomes d'Espanya, així com a l'estranger.

  Les activitats hauran de tindre lloc entre l'1 de desembre de 2023 i el 30 de novembre de 2025, ambdues inclusivament, amb l'excepció de la data de l'estrena dels espectacles beneficiats d'ajuda anual a la producció professional o producció emergent, que haurà de tindre lloc com a màxim el 31 de gener de 2026.

  Ajudes a sales d'exhibició

  L'objectiu d'estes ajudes és contribuir al fet que la ciutadania puga disposar d'una oferta diversificada i de qualitat d'espectacles relacionats amb les arts escèniques.

  La línia té un caràcter biennal, de manera que del total 1.550.000 euros corresponen a l'anualitat de 2024 i 1.650.000 euros a l'anualitat de 2025.

  Per a això, l'IVC col·labora en el finançament de projectes d'exhibició d'espectacles culturals de producció pròpia, convidats així projectes de residències i processos creatius en sales d'exhibició i teatres de gestió privada, que oferisquen i implementen amb regularitat una programació estable d'espectacles de teatre, dansa o circ, de caràcter professional.

  Totes les convocatòries d'ajudes a les arts escèniques es poden consultar ací.
   
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info