IVC > Arts escéniques > CELEBRARÉ MI MUERTE
Celebraré mi muerte

Celebraré mi muerte

09 de de juny de 2019 · Alacant · Teatre Arniches

TERCERA SETMANA AL TEATRE ARNICHES

CELEBRARÉ MI MUERTE

Jordi Évole/Alberto San Juan Producciones

Horaris: Diumenge: 19 h.

Preus: 12 €

“SÍ, JO HO VAIG FER. JO VAIG PRENDRE LA DECISIÓ, VAIG OMPLIR LA XERINGA I VAIG ESTRÉNYER L'ÈMBOL. JO VAIG INJECTAR EL CLORUR POTÀSSIC. VAIG PROVOCAR LA MORT PERQUÈ CREC EN LA VIDA”
El doctor condemnat per eutanàsia.

El 28 de març de 2005 la vida del doctor Marcos Ariel Hourmann va canviar per sempre.
De matinada, una pacient de més de 80 anys va arribar al servei d'urgències de l'hospital on treballava. Sotmesa a dolors terribles, el pronòstic donava una esperança de vida de tot just unes hores.

La pacient i la seua filla van pregar al doctor que per favor acabara definitivament amb el seu patiment. I llavors Marcos, saltant-se tot protocol mèdic, li va injectar 50 mg de clorur de Potassi en vena. La dona va morir als pocs minuts i Hourmann va fer alguna cosa que mai abans havia fet ningú en aquest país: va deixar escrit en l'informe el que havia succeït.

Pocs mesos després, Marcos rebia una notificació del jutjat: estava acusat d'homicidi. La família mai ho va denunciar, però sí l'hospital. Aquella decisió, un acte prohibit en pràcticament tot el mon, és un crim pel qual pot Marcos podia passar fins a 10 anys en la presó.

Un jurat popular havia de dictar sentència sobre el seu cas, però el judici mai va arribar a celebrar-se. La fiscalia va oferir a Marcos declarar-se culpable, acceptar una condemna menor i evitar així la presó. D'aquesta forma va esquivar la presó, però la seua vida es va convertir des d'eixe moment en un infern.

Repudiat per tots els hospitals espanyols, va emigrar a Anglaterra amb la seua dona per a començar de nou. Va continuar treballant com a metge fins que la premsa britànica va descobrir la seua història i ho va batejar com “El Doctor assassí”. Sense poder treballar a Anglaterra va tornar a Espanya, on la majoria d'hospitals li continuen donant l'esquena. Actualment treballa en una xicoteta mútua com a metge a domicili.

Més de 10 anys després, Marcos sent hui la necessitat d'explicar-se i defensar-se com no ho va fer en aquell moment. Per això ara se sotmetrà a un altre tipus de judici: el del públic. Amb la seua història representarà una obra de teatre, en la qual exposarà el que va ocórrer i quins van ser els seus motius per a acabar amb la vida del seu pacient.
Què li va fer actuar així aquella nit? Què faríem nosaltres davant l'arribada irreversible de la mort?

Marcos no ho va dubtar, i per això va ser condemnat. Ara serà el públic el que emeta el seu veredicte.

Direcció: Alberto San Juan i Víctor Morilla
Text: Marcos Ariel Hourmann, Alberto San Juan i Víctor Morilla
Interpretación: Marcos Ariel Hourmann
Producció del Teatro del BarrioProducciones del Barrio.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info