IVC > Arts escéniques > Agenda d'arts escèniques per a Benicarló, Vinaròs i Peníscola
Agenda cultural

Agenda cultural

Agenda cultural

Agenda cultural

19 de setembre de 2022

Agenda d'arts escèniques per a Benicarló, Vinaròs i Peníscola

Cultura de la Generalitat posa en marxa amb els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs un programa cultural d’arts escèniques i música

 
  • L’agenda recull la programació de cinc espais culturals del Maestrat i inclou fins a 21 espectacles d’arts escèniques i música aquest trimestre
  • L’agenda coordinada es podrà adquirir als espais culturals de Benicarló i Vinaròs i al Palau de Congressos de Peníscola
 
Peníscola (19.09.22). Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, posa en marxa conjuntament amb els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs una agenda cultural que recull la programació d’arts escèniques i música de cinc espais culturals de la comarca del Maestrat.
 
La iniciativa presenta, per part de l’Ajuntament de Benicarló, les activitats del MUCBE, l’Auditori Pedro Mercader i el Magatzem de la Mar; des de l’Ajuntament de Vinaròs, de l’Auditori Municipal, i per part de Cultura de la Generalitat, la programació del Palau de Congressos de Peníscola.
 
El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps, ha destacat “l’entesa entre la Conselleria i els dos ajuntaments per a coordinar una agenda cultural al Maestrat que, sumant, fa que aportem una programació de qualitat i variada a les comarques del nord”.
 
“Es tracta de 21 espectacles d’arts escèniques i música en què el beneficiari absolut és el públic dels pobles del nord”, ha emfatitzat el secretari autonòmic i ha afegit: “aquesta iniciativa pionera que posem en marxa al Maestrat per a cosir i vertebrar de propostes culturals la comarca és modèlica i per a nosaltres, com a Generalitat, és un pas importantíssim després que ja estem en la segona temporada de programació regular en el Palau de Congressos de Peníscola”.
 
L’agenda cultural conjunta té caràcter trimestral i en la primera entrega inclou espectacles a la comarca amb una programació que portarà obres de teatre com el Premi Max a la millor autoria revelació 2021, ‘Los remedios’, ‘El tocadiscos de Fuster’ o ‘Turistas’. Destaca també la programació familiar amb espectacles com ‘La Via Làctia’, ‘Satisfacshow’ o ‘La barca’.
 
L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assenyalat que “la realització d’una agenda cultural amb la programació d’arts escèniques de Benicarló, Vinaròs i Peníscola és una ferramenta imprescindible per a comunicar la gran oferta cultural del territori i oferir totes aquestes propostes als veïns i veïnes de les tres ciutats, tota una oferta de proximitat cultural i que, a la vegada, es converteix en una potent programació per a tota la comarca”.
 
Per la seua part, el regidor de Cultura de Vinaròs, Fernando Juan Boix, ha recordat que “des de fa temps, Vinaròs forma part activament del Circuit Cultural Valencià, que és una gran eina de descentralització i ens permet a molts pobles llunyans a València poder gaudir d’una programació de teatre professional estable i en xarxa”, i ha donat la benvinguda a la nova agenda com “una eina més de treball de coordinació dels pobles de la zona nord de Castelló, on la ciutadania podrà gaudir de tota una oferta cultural de gran qualitat, gràcies a l’esforç de l’Institut Valencià de Cultura, dels ajuntaments i dels tècnics”.
 
Finalment, el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha recordat que “amb la realització d’aquesta agenda s’ha pensat, en primer lloc, en el públic, ja que la mesura possibilitarà gaudir de la millor oferta cultural i no haver d’escollir entre un espectacle o un altre” i ha assegurat que es busca “aconseguir construir entre els espais culturals de la comarca un circuit amb una programació de qualitat i de servei públic”.
 
L’agenda impresa en paper es pot obtindre ja als espais culturals de Benicarló i Vinaròs i al Palau de Congressos de Peníscola. Més informació, en els webs ivc.gva.es, ajuntamentdebenicarlo.org i cultura.vinaros.es.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info