IVC > Arts escéniques > Cultura de la Generalitat presenta el gran pianista del ‘jazz’ Jeb Patton a l’Auditori de Castelló

12 de de maig de 2022

Cultura de la Generalitat presenta el gran pianista del ‘jazz’ Jeb Patton a l’Auditori de Castelló

·         El cicle ‘Auditori Jazz Club’ porta dissabte un dels pianistes amb més reputació internacional dins de l’escena ‘jazzística’

·         ‘Cigarreras’, basada en l’obra ‘La Tribuna’ d’Emilia Pardo Bazán, es representa el diumenge al Teatre Principal de Castelló

Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, presenta un intens cap de setmana amb teatre i el millor ‘jazz’. Per una banda, el dissabte 14 de maig, a les 19.30 hores, el cicle ‘Auditori Jazz Club’ presenta una de les grans figures internacionals del ‘jazz’ com és Jeb Patton i diumenge, a les 19.00 hores, l’escenari del Teatre Principal de Castelló rep les protagonistes de ‘Cigarreras’ per a representar l’obra basada en ‘La Tribuna’ d’Emilia Pardo Bazán.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “Castelló i comarques té una de les programacions regulars de ‘jazz’ més potents de tot l’Estat que ens dona una gran reputació en els circuits musicals” i ha afegit que “molt prompte presentarem el Festival Internacional de Jazz de Peníscola que arribarà el mes de juliol amb una gran programació de concerts”.

El cicle ‘Auditori Jazz Club’ presenta aquest dissabte a les 19.30 hores Jeb Patton, un dels pianistes més brillants i fidel a la gloriosa tradició del ‘piano-jazz’. Deixeble avantatjat del gran Roland Hanna, el seu estil beu directament de les arrels del ‘bop’ amb referents ineludibles com, per exemple, Tomy Flanagan i Horace Silver.

Resident a Nova York des de 1996, Patton ha col·laborat amb George Coleman o Frank Wess, entre altres. És destacable el seu treball amb Heath Brothers durant més de vint anys. En el camp de la pedagogia ha editat tres volums sobre l’acompanyament en ‘piano-jazz’.

Patton estarà acompanyat al seu concert de Castelló per Santi de la Rubia, com a saxo tenor, Ignasi González al contrabaix i Roger Gutiérrez a la bateria.

Les entrades es poden adquirir en el web ‘taquilla.ivc.gva.es’ per un preu de 15 euros.

‘Cigarreras’ al Teatre Principal de Castelló

El Principal de Castelló es prepara per a una gran vesprada de teatre el diumenge 15 de maig, a les 19.00 hores, amb la representació de ‘Cigarreras’. L’obra està dirigida per Cándido Pazo i està basada en ‘La Tribuna’ d’Emilia Pardo Bazán.

Si en la trama argumental ens trobem davant de la història d’una relació socialment impossible entre una proletària i un burgés, l’obra també pot ser llegida com un testimoniatge de la crisi política que en 1868 va portar a la caiguda de la dinastia borbònica i en 1873 a la proclamació de la I República.
Tota una època confusa i convulsa en la qual ressonen molts ecos de l’actualitat.

Fins a set grans actrius formen part del repartiment: Tamara Canosa, Susana Dans, Merce Castro, Isabel Naveira, Covadonga Berdiñas, Ana Santos i Ledicia Sola.

Les entrades per a aquesta representació tenen un preu d’entre 3 i 20 euros. Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a Entrada i +. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o l’Auditori, entrades amb un descompte de fins al 50 %.

Més informació i venda d’entrades en el web ‘ivc.gva.es’.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info