IVC > Arts escéniques > El Teatre Rialto acull l’espectacle de teatre i dansa de Pepa Cases contra la violència de gènere

11 de maig de 2022

El Teatre Rialto acull l’espectacle de teatre i dansa de Pepa Cases contra la violència de gènere

  • Aquest espectacle, titulat ‘Bésame 2.0’ es podrà veure del 12 al 15 de maig
  • Una representació sobre la violència de gènere en què s’intercalen el treball teatral amb el pedagògic, i la dansa amb el teatre
 
L’Institut Valencià de Cultura presenta aquesta setmana l’espectacle ‘Bésame 2.0’ de Pepa Cases, dins de la temporada d’exhibició de companyies valencianes al Teatre Rialto.
 
‘Bésame 2.0’ és el resultat d’una proposta escènica participativa que celebra 10 anys en escena treballant sobre la violència de gènere d’una manera íntima i pròxima, i amb caràcter de taller didàctic de prevenció, atés el seu original format creat per l’actriu i ballarina Pepa Cases, la peça de la qual finalitza a manera de tertúlia. Teatre i dansa, comèdia i tragèdia en un mateix espectacle de caràcter feminista, on totes i tots som protagonistes.
 
Aquest treball va partir d’una peça breu de dansa ‘Bésame… hasta que tu muerte nos separe’ creada en el 2006 i que, després de les experiències compartides en diferents països com França, Grècia, Anglaterra, Argentina, Mèxic, Xile i Uruguai, entre altres, en 2012 es va veure evolucionada sumant un text en forma de testimoni i es va convertir en una peça reformada i reestructurada amb més duració que alterna text teatral i dansa contemporània.
 
La temàtica d’aquesta peça desgraciadament no passa de moda, per la qual cosa, d’una manera més teatral i personal i enfocat a adolescents en alguns casos, a públic general en altres, l’actriu i ballarina Pepa Cases, va reprendre aquesta peça i va crear aquesta versió 2.0, amb la intenció de parlar d’aquesta problemàtica de manera artística. 
 
Aquesta versió s’acosta a la gent més jove i es reconcilia amb la gent més major, mitjançant una història real i en la qual s’imparteix una xarrada-debat durant la peça i al final de la funció amb la intenció que el públic puga interactuar en l’activitat amb les seues reflexions, opinions i experiències.
 
 
Aquest espectacle que porta girant internacionalment des de la seua estrena en 2006, i amb aquesta versió millorada 2.0 des de la seua estrena en 2012 per tot l’Estat, celebra en 2022 el seu 10 aniversari als escenaris. ‘Bésame 2.0’ va tindre el suport de l’Ajuntament de Vila-real en els seus inicis ateses les seues reeixides campanyes als centres educatius de la ciutat i també per l’Institut Valencià de Cultura tant en la producció de la versió 2.0 en 2013 com la gira 2019. Aquest espectacle va ser candidat als Premis Max 2021 a millor espectacle juvenil.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info