IVC > Arts escéniques > El Teatre Rialto presenta ‘La torre del silenci’

24 de maig de 2023

València - Teatre Rialto

El Teatre Rialto presenta ‘La torre del silenci’

  • Al Teatre Rialto de València del 25 al 28 de maig

  • L’autoria i la direcció són de Sònia Alejo i Paco Zarzoso i està interpretada per Pep Ricart i Àngel Fígols

 

València (24.05.23). El Teatre Rialto, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta del 25 al 28 de maig, dins de la temporada d’exhibició del cicle de companyies valencianes, l’obra de la companyia La Medusa ‘La torre del silenci’, escrita i dirigida a quatre mans per Sònia Alejo i Paco Zarzoso.

És la història d’un parell de germans que es troben en una masia aïllada, en un lloc indeterminat de l’interior, després de la mort de sa mare, quan fa vint-i-cinc anys que no s’han vist. Ara, els dos germans es troben en una disjuntiva en la qual tracten d’esbrinar un passat borrós i ple d’escletxes en un present incòmode, amb la intenció de dibuixar junts un futur més amable.

El tema de l’obra és la fraternitat com a alternativa a l’individualisme o al pes de l’honor familiar i la tradició entesa com a limitació, i no com a part constructiva d’u mateix. La fraternitat serà l’única que podrà cosir la relació entre aquests dos homes, però no ho podran fer sols.

En l’obra apareixen també, de manera transversal, altres temes, com ara l’enfrontament entre el món rural i el món urbà, la calma enfront de la velocitat, el valor de les coses enfront del preu que se’ls posa i el compromís enfront de l’individualisme.

Però l’aspecte principal que afronta ‘La torre del silenci’ és la manera de relacionar-se entre dues persones davant d’un problema comú: la fugida evadint l’enfrontament o el compromís.

L’escriptura de l’obra es va plantejar amb la idea d’escriure a quatre mans, amb la participació activa dels actors des del text inicial. Per tant, el resultat en escena és un duel magnífic entre dos intèrprets involucrats en cada rèplica d’una obra plena d’intrigues, que sintetitza estèticament i textual un procés creatiu sense precedents per a les persones involucrades.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info