IVC > Arts escéniques > 'Els quatre genets de l'apocalipsi' pel Circuit Cultural Valencià
Els quatre genets de l'apocalipsi

Els quatre genets de l'apocalipsi

10 d'abril de 2018

L'Institut Valencià de Cultura porta la seua producció

'Els quatre genets de l'apocalipsi' pel Circuit Cultural Valencià

L'Institut Valencià de Cultura porta de gira per algunes de les poblacions que formen part del Circuit Cultural Valencià la seua producció de l'adaptació teatral de 'Els quatre genets de l'apocalipsi', una de les obres més conegudes del novel·lista Vicente Blasco Ibáñez, en una versió teatral de Juli Disla i dirigida per Inma Sancho.

L'espectacle, que ha sigut produït per l'Institut Valencià de Cultura, fou estrenat el maig passat, es va tornar a representar al mes de febrer al Rialto i en l'actualitat està fent una gira pel Circuit Cultural Valencià.

La gira va començar el passat 10 de març al Teatre Echegaray d'Ontinyent, va continuar el 23 de març als escenaris del Teatre Serrano de Gandia, el 6 d'abril estarà al Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, i continuarà el 15 d'abril al Teatro Alkazar de Nules, el 21 d'abril al Teatre Principal de Castelló, el 28 d'abril al Teatre Auditori Centre Social de Dénia, l'1 de maig al Teatre de la Unió Musical de Llíria, el 4 de maig al Teatre Municipal d'Algemesí i, per acabar, ara com ara, el 12 de maig al Teatre Mario Monreal de Sagunt.

'Els quatre genets de l'apocalipsi' està interpretada per Empar Canet, Vanessa Cano, Enric Juezas, Borja López Collado, María Maroto, Carles Sanjaime, Bruno Tamarit i Guille Zavala. La escenografia és de Carlos Montesinos, la il·luminació de Víctor Antón i el vestuari de Pasqual Peris.

En la novel·la, conclosa el 1916, quan l'escriptor vivia a París, conscient del moment històric, s'alinea com a entusiasta partidari dels aliats, que són postulats com el bàndol que mereix la victòria. L'escriptor apassionat acaba convertint-se en activista francòfil. Per això escriu una història d'amor i de conflicte familiar en un context destructiu i tràgic: la Primera Guerra Mundial.

La directora Inma Sancho ha manifestat la seua satisfacció per aquesta reposició, ha recordat que el muntatge es va fer en tan sols sis setmanes amb els textos construint-se al mateix temps que la representació, i ha explicat que ara tant ella com els actors s'han pogut enfrontar a l'obra amb un poc més de calma, una escena ha sigut modificada i en paraules seues "la part final té un major ritme que ajuda a una millor comprensió de la història".

La novel·la de Blasco Ibáñez, ens retrata una societat en un moment de canvi, de trasbals. I és la guerra cruel la que abocarà els personatges a fer-hi aparéixer els instints, comportaments i valors que només s'entenen si els llegim amb emoció i humor.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info