IVC > Arts escéniques > Espai LaGranja desenvoluparà el projecte de dansa comunitària ‘Toma que toma’

23 de maig de 2024

Espai LaGranja desenvoluparà el projecte de dansa comunitària ‘Toma que toma’

  • La selecció del projecte l’ha feta l’espai creatiu de l’IVC juntament amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED)
  • La proposta d’Extremus Danza utilitza el flamenc com una ferramenta per a la inclusió

 

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, ha seleccionat el projecte de dansa sociocomunitària ‘Toma que toma’, d’Extremus Danza, que es desenvoluparà durant els mesos de juny i juliol al centre de creació Espai LaGranja.

La proposta d’Extremus Dansa ha sigut seleccionada d’entre tots els projectes presentats a la convocatòria llançada per Espai LaGranja (de l’IVC) i l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED) amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament cultural i social a la Comunitat Valenciana, a més d’impulsar la participació activa de la societat i promoure la inclusió social a través de la dansa.

‘Toma que toma’ és un pas més en el treball que la companyia està fent des de 2012 amb ‘¡A quelar!’, que consistix a utilitzar el flamenc com una ferramenta per a la inclusió de la infància i joventut vulnerable de la comunitat gitana de la província de València.

A més, ‘Toma que toma’ té també la funció de difondre i reivindicar el flamenc en entorns en els quals és més desconegut. Extremus Danza posa en marxa este projecte pilot que està pensat per al CEIP Fernando de los Ríos, amb la idea d’implementar-lo després en altres centres de Primària de Burjassot.

A través d’unes sessions lúdiques, es van coneixent els diferents palos del flamenc, les seues figures rellevants, els seus ritmes, els seus orígens i desenvolupament, utilitzant el joc com a mètode d’aprenentatge.

L’objectiu d’estes activitats és conservar i reivindicar la dansa, especialment el ball flamenc, com a component significatiu de la cultura i de les seues expressions artístiques, col·laborant així en el desenvolupament de la identitat gitana a revaloritzar les expressions artístiques de la seua cultura tradicional.

Però, sobretot, este projecte sociocomunitari busca facilitar espais d’aprenentatge i d’experimentació de la participació ciutadana a través del ball flamenc i de la dansa, que estos espais es convertisquen en lloc de promoció de la cultura, d’intercanvi d’experiències, en germen d’expressió crítica i acció social.

Extremus Danza

Extremus Danza és una companyia de flamenc i dansa espanyola contemporània, dirigida per la coreògrafa Eva Moreno, amb arriscades propostes que utilitzen el flamenc per a acostar-se i reflexionar sobre situacions de la nostra actualitat, denunciant injustícies o tabús socials.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info