IVC > Arts escéniques > Estrena de ‘Todos se han ido’ al Rialto

10 de juny de 2021

Estrena de ‘Todos se han ido’ al Rialto

El Teatre Rialto de València presenta, del 10 al 13 de juny, l’estrena absoluta de la producció de la companyia Ferroviaria de ‘Todos se han ido’.

Amb aquestes funcions es tanca el cicle d’exhibició de companyies valencianes que s’ha programat en el Teatre Rialto des del passat mes de març.

‘Todos se han ido’ és un text de Víctor Sánchez Rodríguez, dirigit per Paco Macià i interpretat per Pep Sellés, Miguel Ángel Puro, Roo Castillo, Joan Nave Fluxà i Anna Berenguer; l’espai sonor és del Xiquet d’Elx i l’escenografia de Luis Crespo.

És la primera vegada que la companyia treballa amb Víctor Sánchez, amb qui es van posar en contacte fa més d’un any. Víctor va enviar a la companyia el text de ‘Todos se han ido’, un text íntim i pròxim a la seua experiència. Una proposta molt personal i d’una poètica impulsiva i desinhibida.

En un primer moment la companyia va deixar el text apartat per a valorar-lo millor i perquè també s’estaven considerant altres textos d’autoria contemporània.

I va ser en l’estiu de la pandèmia, en 2020, quan el projecte es va posar en marxa. La decisió es va deure, sobretot, als valors que es desprenien del text: obert, estructurat en deu monòlegs que conviden a una exploració dramatúrgica creativa i una posada en escena coral.

La gran càrrega emotiva i poètica de les històries va facilitar la creació col·lectiva amb les actrius i actors, i la simbologia del foc ens va servir com a element que alimenta la interpretació, les accions, l’espai escènic i l’espai sonor.

‘Todos se han ido’ ens presenta homes i dones que criden en la nit fosca del seu cor demanant auxili. Imperfectes, vulnerables, perdedors com tots nosaltres.

Amb aquest projecte la companyia Ferroviària consolida una de les seues constants, la revisió dels seus projectes, l’evolució i escolta dels nous corrents. El risc és una constant del treball de la companyia i l’ensenyament un dels seus senyals d’identitat a través de la transmissió als seus estudiants de tots els seus processos artístics de creació.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info