IVC > Arts escéniques > HISTÒRIA D’UN SENGLAR

17 de desembre de 2021 · Alacant · Teatre Arniches

HISTÒRIA D’UN SENGLAR

Horaris: Divendres: 20:30 h.

Preus: Entrada: 15 €

GABRIEL CALDERÓN-JOAN CARRERAS presenten HISTÒRIA D’UN SENGLAR o alguna cosa de Ricard, de Gabriel Calderón
Un actor s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de William Shakespeare. Porta tota la vida fent papers secundaris i pensa que mereix aquesta oportunitat. Així i tot, considera que la resta de l’elenc no està a la seua altura i no li agrada res del que li proposa el director. Durant la construcció del personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglés comencen a aflorar. Els dos són ambiciosos i intel·ligents. Com Ricard III, Joan no es conforma amb poc, té ànsia de poder i no està disposat a perdre el temps amb actors blans, hipersensibles o mediocres. A mesura que s’entrellacen les seues històries de vida, la relació entre l’actor, el personatge i l’espectador es fa cada vegada més estreta.
 
Xst! Diu el protagonista: “Em conviden a protagonitzar Ricard III... M’ho meresc. Anys i anys de remar en piscines de llet merengada amb actors mediocres, papers secundaris o protagonistes però en obres de pa sucat amb oli fins que, un dia, algú col·loca un escaló a l’altura de les meues molt destacades possibilitats. I ara sí, ara compondré un vertader personatge, meravellaré els qui vinguen a contemplar-me, guanyaré tots els premis, apareixeré en les revistes, i seré l’orgull de la meua família i el meu país”. Fascinant la lliçó interpretativa de Joan Carreras.
 
Text i direcció: Gabriel Calderón
Traducció: Joan Sellent
Intèrpret: Joan Carreras
Escenografia: Laura Clos
Vestuari: Sergi Corbera
Il·luminació: Ganecha Gil
Espai sonor: Ramón Ciércoles
Ajudant de direcció: Olivia Basora
70’
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info