IVC > Arts escéniques > Impuls a la dansa

27 de setembre de 2023

Impuls a la dansa

IMPULS A LA DANSA
https://dv.ivc.gva.es/es/


Segona edició del pla de suport i descentralització de les arts del moviment, creat per Dansa València amb la col·laboració del Circuit Cultural Valencià. El seu objectiu és estimular la creació i circulació de la dansa i potenciar la participació ciutadana des de múltiples eixos, localitzacions i dates.
 
POBLACIÓ: L’Escorxador d’ELx
COMPANYIA: Bernat Macià
PROJECTE: Estància de creació
Diàleg Consuetudinari és un procés creatiu i de investigació, que adopta diferents formes. Es planteja un exercici d'experimentació entorn de la continuïtat perceptiva de la noció de temps i la seva fragmentació. Es construeix un dispositiu de captació, reproducció i retransmissió de vídeo en directe d'una sèrie de plans molt delimitats sobre els moviments de l'intèrpret, generant a través d'aquest esquema de vídeo un diàleg entorn al desmembramental desmembrament temporal.
 • Mostra Work in progress: 16 de setembre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 16 de setembre
 
 
POBLACIÓ: Villena
COMPANYIA: Cia. Marroch
PROJECTE: Estància de mediació.
Cia. Marroch realitza un projecte de mediació amb Las Canadienses, dues artistes plàstiques. En equip mediarem un projecte de creació en un espai no convencional, documentant el procés. Junts estem trobant un punt de partida comuna per a desenvolupar la creació com a equip i així impulsar la dansa des d'un altre lloc i en altres contextos a més de tindre l'experiència de treball conjunt amb altres sectors.
 • Mostra Work in progress: 22 d’octubre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 21 d’octubre
 
 
POBLACIÓ: Aielo de Malferit
COMPANYIA: Mar García y Javi Soler
PROJECTE: Estància tècnica
Amb Caribe Mix '23 treballem, junt amb l'equip que ens acompanya, per l'enregistrament del videoclip del temeta de l'estiu No Se Va a Pegar (Pop-Star). Aquest projecte, a banda del suport d'Impuls a la dansa de Dansa València junt amb l'Auditori d'Aielo de Malferit, es desenvolupa com a resident emergent al Centre de Creació de Dansa i Arts Vives Graner i com a projecte en residència del Festival Migrats Dansa 2023, on s'estrenarà en la seua pròxima edició.
 • Mostra Work in progress: 23 de setembre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 23 de setembre

 
POBLACIÓ: Silla
COMPANYIA: Irene Sorribes
PROJECTE: Estància de mediació
El projecte té com a objectiu donar a conèixer al col·lectiu de l'associació ¨Dansart¨ tècniques i eines que permeten enriquir el flamenc, obrint nous horitzons i acostant al col·lectiu a les exigències actuals de l'entorn professional de la dansa.
Per a la seua consecució el projecte se centra en pràctiques de dansa que generen entorns d'aprenentatge significatiu i entorns de llibertat creativa a través de la pràctica i l'estudi d'aspectes com la fragmentació, la vibració, l'impuls, i la desconstrucció, tècniques que s'aplicaran al flamenc i que facilitaran a l'alumnat el descobriment de noves possibilitats de moviment.
 • Mostra Work in progress: 1d’octubre.
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 1 d’octubre.

 
POBLACIÓ: Dènia
COMPANYIA: Over&Out
PROJECTE: Estància de mediació
El nostre projecte es basa en la investigació coreogràfica amb l'alumnat participant. A través de pautes de moviment i dramatúrgia, desenvoluparem una composició de dansa que ens servirà per a materialitzar una mostra del treball realitzat durant l'estada. El nostre treball utilitza la composició grupal com a eina principal, però atenent les diferents habilitats dels i les ballarines.
 • Mostra Work in progress: 8 de novembre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 4 de novembre
 

 
POBLACIÓ: El Puig de Santa Maria
COMPANYIA: Marta García
PROJECTE: estància de mediació
Dansa i no genere. Cos i espai, cerca desmitificar el concepte de dansa i preguntar-se com està el cos en l'entorn educatiu? per a pensar juntes a la dansa com a metodologia d'aprenentatge. Cadascuna de nosaltres conviu amb el seu cos i el seu moviment, creant una dansa constant; dia a dia, reproduïm coreografies conscient i inconscientment; algunes pautades socialment i altres des de la individualitat i la subjectivitat. Compartir les nostres danses, és la motivació per a poder aprendre juntes, i així poder gaudir amb la dansa que l'escola ens ofereix.
 • Mostra Work in progress: 27 d’octubre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 27 d’octubre

 
POBLACIÓ: Borriana
COMPANYIA: Elvira Madrigal
PROJECTE: estància de mediació
El nostre objectiu és promoure la divulgació sobre la història de la dansa, a més de visibilitzar la professionalització artística. Creiem que el projecte d’IMPULS a la Dansa permet generar aquest tipus de contextos en territoris més descentralitzats. Participar en ell ens permet obrir un nou camí en el nostre treball permetent compartir les nostres eines de creació des d'un punt de vista pedagògic i enfrontar-se a les necessitats reals del territori.
 • Mostra Work in progress: 20 d’octubre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 20 d’octubre

 
POBLACIÓ: Almassora
COMPANYIA: Débora Ruíz i Cristina Martí
PROJECTE: Estància de mediació
En aquest taller ens endinsem en una nit de festa on compartirem les nostres vivències i desitjos de joventut.
En les sessions, treballarem amb diferents eines d'improvisació i composició a partir de moviments quotidians per a acostar-nos a un procés de creació a partir de les experiències dels participants.
 • Mostra Work in progress: 18 de novembre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 11 de novembre

 
POBLACIÓ: Aldaia
COMPANYIA: Cia. Manzanera
PROJECTE: Estància de creació
Su Mi, és un projecte que s'interessa per la recuperació, l'adaptabilitat i el ressorgiment del cos, partint d'un context vinculat a la vulnerabilitat i la fragilitat de l'individu.
La relació ment-cos, la neurociència, el somàtic i el vivencial, es converteixen en els pilars per a començar a crear i investigar el moviment.
 • Mostra Work in progress: 22 de setembre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 19 de setembre

 
POBLACIÓ: Paranimf de la Universitat de Castelló
COMPANYIA: Ángela Verdugo
PROJECTE: Estància tècnica
Mata Baja serà la peça que tanque la trilogia El Otro Paraíso. Completen la trilogia A-NORMAL o la oveja errante i SC_ Santa Cultura. Podríem resumir aquestes tres peces com: Una mirada al passat, una reflexió del present i un pensament a futur.
Mata Baixa és un exercici d'imaginació mare-filla sobre possibilitats, sobre la necessitat de reconéixer-nos com a éssers vius dins de l'ecosistema del qual formem part. Ens situem en un futur on es construïsca amb el món vegetal com a exemple de sostenibilitat. Una posada en contrast de les societats vegetals versus les societats humanes. Una crida compartida d'atenció a la base de la vida, la mata baixa, la qual cosa sosté la vida, el xicotet.
 • Mostra Work in progress: 5 d’octubre
 • Taller obero al públic: Me encanta bailar pero se me da fatal: 5 d’octubre
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info