IVC > Arts escéniques > ‘La vídua valenciana’, de Lope de Vega, al Teatre Rialto

29 de març de 2023

Teatre Rialto València

‘La vídua valenciana’, de Lope de Vega, al Teatre Rialto

  • Aquesta producció de la companyia La Valenciana es representarà del 30 de març al 2 d’abril

  • La direcció i dramatúrgia és d’Adrián Novella

València (29.03.23). La temporada d’exhibició de companyies valencianes, que es desenvolupa al Teatre Rialto de l’Institut Valencià de Cultura entre els mesos de març i juny, porta aquesta setmana, a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament, l’obra de Lope de Vega ‘La vídua valenciana’, amb dramatúrgia i direcció d’Adrián Novella i interpretada per Joan Isern, Antonio Lafuente, Mar Mandli, Raquel Molano i Jorge Silvestre.

A València hi ha una jove vídua que no vol saber res de l’amor. La vídua d’aquesta història vol evitar casar-se i anar-se’n de la seua terra, vol gaudir dels homes, del joc i del foc, vol ser l’ama de la seua casa i de la seua vida. Prendre les seues pròpies decisions i no dependre de ningú, ni, molt menys, d’un altre espòs.

El repte de la producció és el d’actualitzar i valencianitzar el clàssic de Lope de Vega, prenent com a punt de partida el món de la pilota valenciana i el seu entorn. Així, l’enamorat que més li agradarà a Leonarda, interpretada per Mar Mandli, entre els seus pretendents, serà Camilo, interpretat per Jorge Silvestre, que, en aquesta versió, és un pilotari. Aquesta és una història clàssica d’embolics, molt valenciana, amb molt d’humor i amb molta estima per u mateix i per la nostra terra.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter




Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info