IVC > Arts escéniques > L’IVC i la Diputació de València presenten ‘Valenciana’

17 de maig de 2019

L’IVC i la Diputació de València presenten ‘Valenciana’

La nova coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València, ‘Valenciana’, s’ha presentat a València i és representarà al Teatre Principal del 22 de maig al 2 de juny i després es podrà veure al festival Grec de Barcelona. ‘Valenciana’ és un espectacle vibrant i trepidant, inquietant i divertit, que viatja pel túnel del temps d’una València festera, mediatitzada i corrupta de la qual tots tenim records i sentiments enfrontats.

A la presentació han acudit el director i autor de la funció, Jordi Casanovas; el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García; el director artístic de Teatres de la Diputació, Josep Policarpo; i alguns dels dotze actors d’un repartiment format per Rebeca Valls, Lorena López, Vanessa Cano, Carles Sanjaime, Verònica Andrés, Toni Agustí, Enric Juezas, Paloma Vidal, Laura Sanchis, Juli Disla, Laura Valero i Carlos Amador.

Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, ha manifestat: “Des de l’Institut Valencià de Cultura, tanquem de la millor manera possible la nostra intensa temporada de produccions pròpies amb aquesta coproducció amb la Diputació de València i el festival Grec de Barcelona; un espectacle de gran format que, igual que en les anteriors 10 produccions de l’IVC de la temporada, reforça la nostra línia de suport a la dramatúrgia viva contemporània amb propostes valentes i de qualitat que dialoguen amb el present i generen entre el públic emoció, reflexió i debat".

Josep Policarpo, director artístic de Teatres de la Diputació, ha dit: “‘Valenciana’ és una aposta per presentar grans esdeveniments escènics al públic valencià, en la qual volem conjugar la màxima presència possible de professionals valencians amb altres elements que aporten qualitat i més projecció. La figura de Jordi Casanovas, responsable de l’autoria i de la direcció, és essencial per a entendre aquest projecte. Ha fet un treball de documentació immens per tal d’acostar-se a la realitat valenciana i ha construït una ficció crua i alhora emotiva sobre el nostre passat recent”.

‘Valenciana’ porta el subtítol ‘la realitat no és suficient’ i ens parla de l’èxtasi, la por i l’eufòria en la València dels anys 90. Al principi dels anys 90, després d’anys d’eufòria, de modernització i de projecció internacional, el país s’enfronta a una important crisi econòmica i de valors. Tres joves amigues, que és van conéixer estudiant Periodisme, veuen com els seus camins vitals es van separant a mesura que aquesta crisi es fa gran.

Valèria inicia la recerca de la seua identitat per les discoteques de la ruta ‘destroy’, Ana cobreix el crim més traumàtic de la història d’Espanya per a la televisió valenciana i Encarna dirigeix la comunicació d’un jove polític que marcarà un canvi de paradigma a tot el territori valencià.

‘Valenciana’ és un viatge de més de deu anys per una història d’amistat, de música electrònica, de televisió i de pors contemporànies, un viatge a un passat recent que ens permet rellegir el present més immediat.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info