IVC > Arts escéniques > L'IVC presenta la seua producció 'Somni'

13 de novembre de 2019

Teatre Rialto

L'IVC presenta la seua producció 'Somni'

- És una versió lliure de l'obra 'El somni d'una nit d'estiu', de William Shakespare - Estarà a l'escenari del Rialto del 15 de novembre a l'1 de desembre

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua producció 'Somni', que es podrà veure al Teatre Rialto de València del 15 de novembre a l'1 de desembre.

Dirigida per Juan Carrillo, amb dramatúrgia de Núria Vizcarro, aquesta producció de l'IVC està interpretada per Jordi Collado, Saoro Ferre, Héctor Fuster, Ariana Higón, Sergio Jiménez, Laia Porcar, Mónica Portillo i Cesca Salazar.

El 'Somni d'una nit d'estiu', de Shakespeare, és la base d'aquesta adaptació lliure, feta per Núria Vizcarro, que espenta els personatges cap a una màgica nit de festa sota l'embruix d'una gran lluna roja. Una nit d'estiu humida, amb l'olor de la mar, del port i del peix.

En el procés de creació de l'obra s'ha contactat amb diversos col·lectius socials de la ciutat de Castelló als quals se'ls presentaven parts de l'obra sense acabar, perquè ells hi opinaren i n'intervingueren en la creació, per tal d'enriquir l'espectacle amb altres visions i altres perspectives.

L'acció es situa al port de Castelló a finals dels anys seixanta. Una època de canvi, en què apareixen les primeres fàbriques i la ciutat comença a girar l'esquena al mar. Encara hi ha un bosc profund on les parelles ballaran, es miraran de reüll i s'abandonaran als seus sentiments fins que l'alba restaure l'ordre inicial.

'Somni' pretén relacionar l'obra de Shakespare amb un context local vinculat a les llegendes i els éssers màgics de la tradició oral de Castelló. L'acció es desenvolupa en la màgica nit de Sant Joan, en la qual es barregen la realitat i la fantasia.

L'obra reuneix personatges de diferents mons, com el del camp, el de la marjal i el de les fàbriques.

'Somni' va ser estrenada la temporada passada al Teatre Principal de Castelló i posteriorment es va representar al Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia i al Teatre Romà de Sagunt, dins de la programació del festival Sagunt a Escena.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info