IVC > Arts escéniques > MOVA: una mirada ampliada sobre la diversitat sexual

14 d'abril de 2021

MOVA 2021 al Teatre Arniches

MOVA: una mirada ampliada sobre la diversitat sexual

MOVA 2021 ofereix més que cinema per a ampliar la mirada sobre la diversitat sexual
 
  • La segona edició de MOVA (Mostra Visible Alacant) amplia la seua mirada més enllà del cinema i inclou les arts escèniques, posant el focus en la identitat i el gènere
  • En total seran nou obres les que formaran part de la programació de MOVA, que coorganitza l’IVC, i que es desenvoluparà al Teatre Arniches entre els dies 4 i 9 de maig
 
Alacant (14.04.21). Hui s’han desvelat, a través del seu web, els continguts de la segona edició de la Mostra Visible Alacant, que organitzen de manera conjunta Diversitat Alacant, Institut Valencià de Cultura i Zinegoak, Festival de cinema i arts escèniques LGTBI de Bilbao.
 
Es tracta de nou obres que abordaran la diversitat sexual a través de diverses mirades posant el focus de manera específica en les qüestions de la construcció de la identitat, el gènere i la masculinitat. En aquesta ocasió, MOVA presenta creacions audiovisuals i també escèniques, ja que com la delegada d’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, comenta: “Com més variades siguen les propostes artístiques i culturals que aborden la diversitat sexual, més rica serà la programació i més referències podrem generar”.
 
‘Cul Kombat’, de la companyia valenciana de Patrícia Pardo, i ‘La maldición de los hombres Malboro’, d’Isabel Vázquez i Elena Carrascal, seran les propostes escèniques que a través del més irreverent teatre circ i la dansa contemporània, abordaran les visions del cos i les maneres de ser home que imposa la nostra societat respectivament.
 
La part cinematogràfica posa el focus en la identitat de gènere amb gran part dels seus continguts entorn de la realitat trans.
 
“MOVA tracta de crear espais de comunicació i reflexió a través de l’art i la cultura, que ens permeten establir diàlegs, bastir ponts i mostrar referències constructives”, explica l’alacantí Pau Guillén, director de Zinegoak, un dels principals esdeveniments cinematogràfics lligats a la diversitat sexual a Espanya.
 
Destaquen les projeccions dels llargmetratges: ‘Canela’ i ‘Valentina’, dues històries que ofereixen una mirada positiva i esperançadora sobre les vivències trans actuals. El documental ‘Canela’, de la xilena Cecilia del Valle, és la història en primera persona de la seua protagonista, que decideix iniciar el procés de transició als 58 anys. Una dona forta i decidida, que s’enfronta als seus dubtes i temors i lentament els va resolent. ‘Valentina’, del brasiler Cassio P. Santos, és una aposta per la ficció compromesa en tots els seus àmbits. Des de la producció, en què la major part de l’equip tècnic i artístic de la pel·lícula és LGTBI, passant per la visibilitat de les actrius i els actors trans, ja que en el càsting de la seua protagonista van participar més de 60 adolescents trans, entre les quals es va elegir la coneguda ‘youtuber’ i activista trans Thiessa Woinbackk. També destaca el ferm propòsit de contar una història que, sense esquivar els problemes i les situacions complicades que la majoria d’adolescents trans travessen, ofereix esperances i una mirada d’optimisme cap al futur.
 
Per a Toño Abad, president de Diversitat Alacant, MOVA és una aposta ferma: “Volem continuar apostant per activitats com MOVA, ja que és la nostra responsabilitat continuar treballant per la visibilitat en tots els àmbits i en especial a través de la cultura”. Tot i que l’any passat la situació sanitària va impedir desenvolupar la Mostra, l’activitat ha arribat per a quedar-se i continuar creixent.
 
El Teatre Arniches serà la seu de les activitats de MOVA, que es desenvoluparan entre el 4 i el 9 de maig.
 
 
Més informació: www.movalacant.es
 
Venda d’entrades en:
https://ivc.gva.es/val/ivc-val/programacio-ivc/teatre-arniches-d-alacant
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info