IVC > Arts escéniques > Nominats-2019
Yolo

Yolo

16 de setembre de 2019

Premis de les Arts Escèniques

Nominats-2019

II Premis de les Arts Escèniques
 
54 nominats per a 18 categories en els II Premis de les Arts Escèniques 
  • El lliurament de premis serà el 14 d’octubre al Teatre Principal d’Alacant
València (16.09.19). Cultura de la Generalitat organitza, per segon any consecutiu, els II Premis de les Arts Escèniques, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, amb l’objectiu de reconéixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.
 
Un primer jurat independent de 9 experts proposats per les associacions professionals de les arts escèniques ha escollit els nominats dels premis. Aquest jurat ha estat format per: Rafa Contreras, Lomi Szil, Cristina Andreu, José Vicente Peiró, Francis López, Carmen Valera, Mar Jiménez, Ester Alabor i Pepe Ayelo.
 
Els membres del jurat han visionat 70 espectacles de teatre, dansa, circ, arts de carrer i espectacles per a xiquetes i xiquets, estrenats entre l’1 de gener de 2018 i el 30 de juny de 2019. El total d’inscrits en cadascuna de les 18 categories ha sigut de 662 artistes i muntatges. Cal destacar que, segons les bases dels premis, els espectacles produïts per l’Institut Valencià de Cultura o en coproducció amb altres institucions públiques no poden accedir als premis de millor espectacle de teatre, dansa, espectacle per a xiquetes i xiquets, arts de carrer o circ.
 
Un segon jurat d’experts s’encarregarà de decidir els guanyadors d’entre els nominats, el nom dels quals es donarà a conéixer en l’acte de lliurament d’aquests Premis de les Arts Escèniques Valencianes, el 14 d’octubre de 2019, al Teatre Principal d’Alacant. La cerimònia serà retransmesa en directe per À Punt. Així mateix, en breu es donaran a conéixer tots els detalls de la cerimònia.
 
Els nominats són en la categoria de millor espectacle de teatre: ‘El jardí dels cirerers’, de Companyia Teatre Micalet; ‘Homenaje a una desconocida’, de Teatro de La Catrina ; i ‘La piedra de la locura’, de la Companyia Hongaresa de Teatre. A millor espectacle de dansa: ‘SC_Santa Cultura’, de la companyia La Siamesa; ‘Canvas of Bodies’, de Taiat Dansa; i ‘CARMEN.maquia’, de Titoyaya Dansa.
 
Els nominats a millor espectacle per a xiquetes i xiquets: ‘Anna i la màquina del temps’, producció de Teatre Escalante creada per Dacsa Produccions; ‘Horta’, de la companyia L’Horta Teatre; i ‘Federico’, de la companyia La SubTerránea. Com a millor espectacle d’arts de carrer han sigut nominats: ‘Volat’, de la companyia Pepa Cases; ‘Mama’, de la Lola Boreal; i ‘All&Oli’, de La Furtiva-Scura Produccions.
 
Els nominats a millor espectacle de circ: ‘Yolo’, producció de Teatre Escalante creada per Compañía Lucas Escobedo; ‘Memphis Rock & Cirk’, de La Finestra Nou Circ; i ‘Oyun’, de la companyia El Fedito.
 
Les nominades a millor actriu són: Pilar Almeria per ‘El jardí dels cirerers’; Merce Tienda per ‘El muro’; i Laura Romero per ‘Acordarse de las cosas bellas’. Els nominats a millor actor: Pep Ricart per ‘La vida inventada de Godofredo Villa’; Enric Benavent per ‘Faust’; i Vicent Pastor per ‘El pacte’.
 
Diana Huertas per ‘CARMEN.maquia’; Ángela Verdugo per ‘SC_Santa Cultura’; i Lorenza di Calogero per ‘Animal de séquia’ han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són: Miguel Tornero per ‘Estos días azules…’; Martxel Rodríguez per ‘Canvas of Bodies’; i Joaquín Collado per ‘Crisálida (o la venganza de Leteo)’.
 
Els nominats a millor artista de circ: Federico Menini per ‘Oyun’; Júlia Martínez per ‘Yo, Púb(L)ica’; i Plácido Militano per ‘Yolo’. A millor direcció escènica han sigut nominats: Rafa Calatayud per ‘Tórtola’; Carla Chillida per ‘Tot explota’; i Lucas Escobedo per ‘Yolo’.
 
La nominació a millor direcció coreogràfica ha sigut per a: Sol Picó per ‘Animal de séquia’; Meritxell Barberá i Inma García per ‘Canvas of Bodies’; i per a Gustavo Ramírez Sansano per ‘CARMEN.maquia’. Així mateix, la de millor text, per a: Begoña Tena per ‘Tórtola’; Mafalda Bellido per ‘Chucho’; i Sònia Alejo per ‘La vida inventada de Godofredo Villa’.
 
La millor versió, traducció o adaptació: Paula Llorens per ‘Tirant’; Manuel Molins per ‘El jardí dels cirerers’; i Arturo Sánchez Velasco i Jaume Policarpo per ‘Faust’.
 
Els nominats a la millor composició musical: Jesús Salvador ‘Chapi’ per ‘Animal de séquia’; Víctor Lucas per ‘Tórtola’; i Carles Chiner per ‘El muro’. A la millor il·luminació: Juanjo Llorens per ‘Yolo’; Ximo Olcina per ‘Tirant’; i Ximo Rojo per ‘Faust’.
 
Finalment, els nominats a millor escenografia: Jaume Policarpo per ‘Faust’; Luis Crespo per ‘Anna i la màquina del temps’; i Los Reyes del Mambo per ‘Horta’. A millor vestuari: Maria Poquet per ‘Tirant’; Isabel Requena per ‘El jardí dels cirerers’; i Carmen Arce per ‘Tórtola’.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info