IVC > Arts escéniques > Notícies > Espai LaGranja inicia un cicle de dansa amb col·lectius ciutadans

06 d'octubre de 2022

IVC Arts Escèniques

Espai LaGranja inicia un cicle de dansa amb col·lectius ciutadans

  • La duració serà de quatre setmanes consecutives a partir del 10 d’octubre
  • Es tracta de sessions de ball guiades per a diversos grups del municipi
 
València (06.10.22). Durant quatre setmanes consecutives Espai LaGranja, el centre de mediació i recursos per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), acull diversos grups del municipi en sessions de ball guiades.
 
Els tallers estan especialment dissenyats per a quatre col·lectius no vinculats amb aquesta disciplina amb l’objectiu d’acostar la dansa a sectors socials més amplis. Alumnes de primària del CEIP Les Sitges, usuaris del Centre Ocupacional Nou Renàixer, joves i adolescents del centre d’atenció social SOMLLAR i persones majors de quatre dels centres socials de Burjassot són els destinataris del cicle LaGranja Oberta.
 
Vicent Gisbert és el professional encarregat de dissenyar unes sessions que pretenen oferir el moviment i la dansa com una alternativa de comunicació i socialització a l’abast de totes les persones.
 
Els diversos grups es podran expressar a partir de la dansa en sessions en què, partint del cos, el moviment i la manipulació d’objectes, s’aborda la dimensió expressiva de cada persona. L’escolta, la cooperació, la consciència i la vinculació amb l’espai són alguns dels aspectes que marcaran les trobades.
 
Dansa per a tots
 
La dansa pot ser experimentada per qualsevol persona, independentment de la seua condició física, si està acompanyada per un professional que guie la seua pràctica. Gisbert és un ballarí i docent valencià que fa anys que treballa amb col·lectius de perfil divers en projectes d’accent social. És, a més, coreògraf i creador d’obres escèniques i de videodansa.
 
En les sessions a LaGranja serà important la dimensió creativa de cada persona, amb especial atenció a les propostes que s’allunyen d’una idea preconcebuda del moviment. “L’important no és el resultat, sinó el procés que es viu durant aquesta celebració comunitària. Aquest aspecte pren especial rellevància en aquest moment postpandèmic en el qual la relació amb el cos s’ha vist alterada per les restriccions sanitàries” assenyala Guillermo Arazo, director d’Espai LaGranja.

Durant el mes d’octubre les sessions són: el dia 10 amb el CEIP Les Sitges, el 17 amb els joves de SOMLLAR i el 24 amb els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional Nou Renàixer. Al novembre és el torn de les persones majors, que estan convocades el dia 7 al centre ubicat al Parc de La Granja.
 
Espai LaGranja va obrir novament les seues portes l’abril de 2021 amb un nou projecte d’atenció als professionals de la dansa de la Comunitat Valenciana. Entre els seus objectius també es troba el de connectar la dansa amb nous públics i relacionar la seua activitat amb l’entorn més pròxim, establint vincles amb col·lectius del municipi.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info