IVC > Arts escéniques > Notícies > FRESCA! torna a l’estiu alacantí amb deu propostes de dansa, teatre, circ i flamenc

13 de juny de 2024

Festival d'Arts Escèniques d'Alacant

FRESCA! torna a l’estiu alacantí amb deu propostes de dansa, teatre, circ i flamenc

  • Se celebra en Casa Mediterráneo d’Alacant del 19 al 27 de juliol de 2024
  • Els espectacles es repartiran entre el seu escenari de gran format, l’espai familiar FRESCORETA!, al qual se suma un esdeveniment gratuït de Pre-FRESCA! en el carrer

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura presenta la quarta edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques FRESCA!, que torna a l’estiu alacantí del 19 al 27 de juliol amb una programació que inclou deu espectacles nacionals i internacionals de primer nivell de teatre, dansa contemporània, circ i flamenc.

El director de l’Institut Valencià de Cultura Álvaro López-Jamar; juntament amb la delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, amb la presència del director general de Casa Mediterráneo, Andrés Perelló, han presentat el certamen que organitza la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

En esta edició, el Festival FRESCA! torna a Casa Mediterráneo, i per a fer-ho transforma radicalment l’espai i el convertix de nou en l’andana de l’antiga estació de ferrocarril en un auditori a l’altura de les companyies nacionals i internacionals que participaran en la programació.

Durant la presentació, Álvaro López-Jamar ha assenyalat que “dins de les prioritats del projecte cultural de l’IVC figura donar un impuls real a la promoció de la música, les arts escèniques i el cinema a Alacant amb la finalitat d’acabar amb els desequilibris històrics de l’oferta de concerts, espectacles i projeccions respecte a València i Castelló”.

En este sentit, López-Jamar ha apuntat que, a més de “reforçar i dinamitzar la programació del Teatre Arniches durant tota la temporada, l’IVC vol potenciar altres esdeveniments de l’agenda cultural alacantina com FRESCA!, que és, sense cap dubte, el gran festival estiuenc de les arts escèniques de la ciutat”.

“La nostra intenció és que tant els alacantins com els milers de turistes que visiten la ciutat tinguen l’oportunitat de veure espectacles nacionals i internacionals que difícilment es podrien veure a Alacant si el festival no existira”, ha afegit.

Per la seua part, la delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha explicat que després de l’èxit de la tercera edició, “tornem a Casa Mediterráneo per a reivindicar FRESCA! com un dels plans imprescindibles de l’estiu d’Alacant, tant per als alacantins com per als visitants de qualsevol nacionalitat”.

Per a això enguany s’aposta per “un ventall d’espectacles de gran format, mai vistos en la ciutat i sense text, la qual cosa el convertix en una aposta segura per a qualsevol que vulga passar una vetlada especial, en un lloc espectacular”, ha apuntat.

Espectacles per a tots els públics

Amb un aforament de 400 butaques, l’IVC oferirà em Casa Mediterráneo cinc espectacles de gran format que es representaran els dies 19, 21, 23, 25 i 27 de juny a partir de les 22:00 hores.

Així mateix, l’espai Frescoreta!, també en Casa Mediterráneo, torna a ser l’aposta familiar del festival, enguany amb quatre espectacles els dies 20, 22, 24 i 26 de juliol a les 20:00 hores. Seran proposats per a tot tipus de públic, amb la mateixa filosofia de qualitat i diversió de les passades edicions, i també amb el mateix preu únic de 5 euros, que afavorix l’accés a la cultura de qualitat.

A estes nou propostes del festival pròpiament dit se suma un esdeveniment gratuït de Pre-FRESCA!, que tindrà lloc el dia 18 de juliol en l’avinguda de la Constitució d’Alacant.

Cal destacar que l’IVC manté els preus de les edicions anteriors, entre 5 i 24 euros, i oferix una multitud de bonificacions en els preus de les entrades.

Així mateix, es manté l’Abonament REFRESC, pel qual el públic pot triar tres espectacles per un preu global de 36 euros. A més, els menors de 14 anys podran tindre la seua entrada per a l’escenari FRESCA! per 10 euros i hi haurà un 50 % de descompte per a jóvens d’entre 14 i 30 anys, i 20 % de descompte per a jubilats, desocupats i associacions professionals d’arts escèniques.

Programació de FRESCA! 2024

El festival arrancarà el dia 18 de juliol amb un espectacle gratuït en l’avinguda de la Constitució per a anunciar que FRESCA! arranca la seua activitat, en el qual el públic podrà disfrutar amb la companyia valenciana Fil d’Arena, que posarà en escena Zenez, una peça de dansa amb música en directe.

La presència internacional en la quarta edició de FRESCA! vindrà de la mà, en primer lloc, de la companyia francesa Baro d’evel que presenta Mazùt, que inicia el festival el divendres, 19 de juliol. Es tracta d’un espectacle que fon la dansa, el teatre i el circ per a parlar amb la seua particular i poètica visió sobre la cerca de l’instint, el nostre animal interior.

També des de França, el dimarts 23 de juliol, Abdezark Houmi & Cie X-Press presenta la peça de dansa-teatre Y’a plus d’saisons (Ja no hi ha estacions), en la qual sis intèrprets faran desfilar les estacions a partir de l’obra de Vivaldi, a través del hip hop, la dansa contemporània i les acrobàcies.

FRESCA! comptarà amb un tancament internacional el dissabte 27 de juliol, ja que, des del Canadà arriba per primera vegada a Espanya la companyia People Watching, amb seu a Mont-real, amb el seu espectacle Play Dead, que combina acrobàcies, teatre físic i coreografia en les seues impactants propostes escèniques en les quals també usen el vídeo i la fotografia.

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport dona suport a la presència del talent valencià en este festival. Així, a més de l’actuació de Fil d’Arena el 18 de juliol, la companyia Anna Mateu oferirà el seu espectacle Arròs de dansa i circ, dins de les propostes d’Espai Frescoreta!, una peça amb temàtica mediambiental, creada a partir de la coreografia de moviments acrobàtics inspirats en les formes i moviments de la naturalesa.

D’altra banda, el flamenc torna a FRESCA! amb Rocío Molina, Medalla d’Or al mèrit en les Belles Arts 2022, Lleó de Plata de la Biennal de Venècia i una de les artistes espanyoles amb més projecció internacional, que presenta el dijous 25 de juliol l’espectacle Al fondo riela (Lo Otro del Uno) Trilogía sobre la guitarra. Bailaora versàtil, coreògrafa i creadora inquieta, Rocío Molina demostra en les seues peces el virtuosisme tècnic, la investigació contemporània i el risc conceptual.

Completen la programació la companyia de dansa Led Silhouette, des de Navarra. Creada i dirigida per Martxel Rodriguez i Jon López, paral·lelament a la seua activitat en la companyia La Veronal, presentarà el 21 de juliol el seu últim muntatge, Halley.

El seguiran les companyies catalanes Anna Confetti, amb la seua peça de teatre còmic gestual A la fresca el dia 22; i la Companyia de Circ ‘eia’, amb La piedra de madera el 24 de juliol, que s’ha posicionat com un referent del circ contemporani.

El dia 26 de juliol passarà per FRESCA! la companyia andalusa Lapse Producciones amb Ad libitum, un concert que trenca amb el convencional i reinterpreta grans obres de la música clàssica amb instruments no convencionals com el tripticòfon tuboidal, el xerrac tenor, el vidriolí o el vidrioncello copodivàrius des del llenguatge del clown.

Tota la informació del festival ací.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info