IVC > Arts escéniques > Notícies > L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua nova producció, ‘Faust’

04 de desembre de 2018

Al Teatre Rialto

L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua nova producció, ‘Faust’

Del 5 al 23 de desembre l’Institut Valencià de Cultura presentarà al Teatre Rialto de València la seua nova producció, ‘Faust’.

Aquesta és la segona de les sis produccions que al llarg de la temporada 2018-2019 es presentaran al Teatre Rialto, sis propostes que giren al voltant del concepte d’identitat abordat des de diversos angles. La primera d‘aquestes produccions fou ‘Alexandria’, centrada en la identitat digital, que es va representar durant tres setmanes al Rialto amb una mitjana d’ocupació d’espectadors del 80 % i que va penjar en nombroses ocasions el cartell de “no hi ha localitats”, gràcies, en altres coses, al programa “Habitem el Rialto”, de fidelització i creació de nous públics.

Després de l’univers digital d’‘Alexandria’, ens acostem a una obra universal que al llarg de la història ha inspirat òperes, peces musicals, obres dramàtiques, pel·lícules, etc.

Com tot clàssic, ‘Faust’ dialoga amb el nostre present i connecta amb l’aspiració que té qualsevol persona de fer realitat els seus desitjos i el preu que estem disposats a pagar per aconseguir-ho.

Vendre l’ànima a canvi de la joventut eterna i gaudir dels plaers mundanals o accedir al coneixement il·limitat són els motors més coneguts de ‘Faust’, un mite fonamental de la cultura occidental. Aquesta versió de ‘Faust’ converteix en matèria teatral la gran obra al voltant d’aquest mite que va escriure Goethe, un dels iniciadors de la consciència comuna europea, amb una posada en escena plena de força estètica i intensitat interpretativa.

La direcció de l’espectacle és de Jaume Policarpo, recent triomfador en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes amb quatre guardons pel seu espectacle ‘La Celestina’, i està interpretat per Enric Benavent, Empar Canet, Rosanna Espinós, Vicent Domingo, Maria Caballero i Jorge Valle.

Jaume Policarpo, director de l’espectacle, ha remarcat que en aquest “la vivència real del que passa a l’escenari la proporcionen els actors” i ha afegit: “és una obra molt ambiciosa, una obra magna d’un màxim representant de la cultura germànica i europea com Goethe, però que mostra una profunda estima cap a l’home i molta curiositat per entendre la seua existència”.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info