IVC > Arts escéniques > Presentem pòdcasts d’obres gravats durant el confinament

03 de maig de 2023

Arts Escèniques

Presentem pòdcasts d’obres gravats durant el confinament

  • A la presentació ha acudit el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, i els autors dels textos mostrats 

  • Els pòdcasts estaran a l’abast del públic a través del web de l’IVC 

 

València (03.05.23). L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat a la Sala 7 de l’Edifici Rialto una mostra dels pòdcasts produïts per l’IVC durant l’etapa del confinament. 

Durant el període de la pandèmia per la COVID-19, la direcció adjunta d’Arts Escèniques de l’IVC va promoure diferents accions per tal d’ajudar el sector de les arts escèniques valencianes a pal·liar la manca d’activitat que es va produir durant el confinament. Entre aquestes activitats va sorgir la creació de pòdcasts de ficció sonora. 

El resultat d’aquestes activitats de ficció sonora està disponible en el web de l’IVC a partir de hui, 3 de maig. 

Roberto García, el director dels pòdcasts, Nelo Gómez, i els autors dels pòdcasts han escoltat fragments dels pòdcasts: ‘Espera!’, de Jerónimo Cornelles i Maribel Baiona, i ‘Retrat de Joan Piqueras realitzat per Josep Renau’, de Pedro Montalbán-Kroebel i Antonio Cremades. 

Per a l’audició s’ha comptat amb un sistema d’àudio amb auriculars individuals sense fil que fan de l’escolta una experiència d’immersió total en la història. 

En la producció d’aquests dos pòdcasts va treballar més d’una vintena de professionals valencians de les arts escèniques entre creadors, tècnics i intèrprets, que van aconseguir generar una activitat artística en un període tan complicat per a tots, especialment per als treballadors de les arts escèniques. 

A més, aquesta iniciativa, junt amb l’enregistrament sonor dels textos teatrals creats en el Laboratori Insula Dramataria, va obrir la porta a una nova línia de producció de ficció sonora dins de l’IVC. 

A l’acte també s’ha presentat el web a través de l’enllaç QR d’escolta i s’ha parlat amb els creadors sobre l’experiència, el procés creatiu de les peces i altres reflexions sobre el projecte. 

Durant la presentació dels pòdcasts s’ha presentat també el cicle ‘Teatre a cau d’orella’, II cicle d’audicions dels textos teatrals escrits en la tercera i quarta edicions del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera, que tindrà lloc a la seu de la SGAE de València. 

En aquestes sessions els espectadors podran escoltar amb auriculars sense fil les 8 obres de teatre interpretades i gravades per actors i actrius reconeguts. Després de l’audició, gaudirem d’una trobada i col·loqui amb els autors i autores de cada text, moderats per Sonia Alejo. 

Una activitat de l’IVC en col·laboració amb el Consell Territorial de SGAE a la Comunitat Valenciana són les lectures, que són totes a les 18 hores. L’entrada és lliure fins a completar-ne l’aforament i cal reservar-la. Podeu consultar el calendari i fer la reserva d’entrades en el web de la SGAE (https://www.sgae.es/).


 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info