IVC > Arts escéniques > Programació > Alacant > AZAÑA, UNA PASIÓN ESPAÑOLA

25 de gener de 2019 · Alacant · Teatre Arniches

JOSÉ LUIS GÓMEZ presenta

AZAÑA, UNA PASIÓN ESPAÑOLA

Horaris: Divendres: 20:30h

Preus: 15€

Shhh! José Luis Gómez té un cordó umbilical que el lliga a la paraula i al compromís social, quasi més que a l'art. “Faig aquesta obra perquè la profunda honradesa d’Azaña ha de servir-nos d'exemple”. No és només teatre. “És la vida mateixa. Afecta el nostre avenir i l'avenir dels nostres”.
Per a José Luis Gómez, per a mantindre viva la Memòria Històrica convé recordar la temprança i lucidesa de Manuel Azaña. Per això, realitza una nova immersió en els discursos, articles i cartes d'aquest apassionat estadista i escriptor; no obstant això, no es tracta d'una reconstrucció històrica ni d’un judici de la seua actuació política. Aquestes qüestions són tasca dels historiadors i també dels ciutadans.
L'espectacle gira al voltant de tres grans eixos. El primer, les circumstàncies vitals i polítiques d’Azaña: al·lusions a les opcions de govern amb el Partit Socialista i les reformes militars. En segon lloc, la reflexió sobre la història d'Espanya: república, laïcisme, guerra civil. Finalment, el tercer eix serà una meditació al voltant de l'art i els paisatges d'Espanya.
“Al meu entendre, si hem de passar d'espanyols de mort a vida, si el nostre país no ha de ser un podrimener en què la víctima i el botxí es corrompen junts, (…) Confiem que hi haurà gent nova capaç d'entendre-ho”. Manuel Azaña. Carta a Esteban Salazar Chapela (1940).
En 1988, José Luis Gómez va rebre el Premi Nacional de Teatre per aquest muntatge que, trenta anys després, torna a pujar a l'escenari com a producció de La Abadía.
La crítica ha dit: “Una lliçó inoblidable d'interpretació”, “D'una intensitat i d'una precisió absolutes”, “Si calguera buscar una paraula que definira aquesta funció seria l'honestedat”.
 
Selecció i adaptació de textos de Manuel Azaña: José Mª. Marco
Direcció: José Luis Gómez
Intèrpret: José Luis Gómez
Música: Alejandro Massó
Espai escènic: Mario Bernedo
Il·luminació: José Manuel Guerra
Ajudant de direcció: Lino Ferreira
Producció: Teatro La Abadía

 
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info