IVC > Arts escéniques > Programació > Auditori i Palau de Congressos de Castelló > FAZIL SAY & ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

06 de de febrer de 2022 · Sala simfònica · Auditori i Palau de Congressos de Castelló

Música clàssica

FAZIL SAY & ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

Abonament d'hivern

Horaris: Diumenge: 18.00 h

Preus: 20 € - 15 € - 10 €

Concert núm. 1360 de la Societat Filharmònica de Castelló
Fazil Say, piano
Amb el seu extraordinari talent pianístic, Fazıl Say ha estat commovent el públic i la crítica durant més de vint-i-cinc anys, d’una manera que s’ha tornat rara en el món de la música clàssica, cada vegada més materialista i elaboradament organitzada. Els concerts amb aquest artista són una cosa diferent. Són més directes, més oberts, més emocionants; en resum, van directes al cor. Des del principi de la seva carrera ha tocat amb totes les orquestres americanes i europees de renom i amb nombrosos directors d’orquestra de primer ordre, construint un repertori polifacètic que va des de Bach, passant pels clàssics vienesos (Haydn, Mozart i Beethoven) i els romàntics, fins a la música contemporània, incloent les seves pròpies composicions per a piano. Les aparicions com a convidat han portat a Fazıl Say a innombrables països dels cinc continents. També interpreta regularment música de cambra: des de fa molts anys forma part d’un fantàstic duo amb la violinista Patricia Kopatchinskaja. Té una extensa discografia amb més de 40 CD. Els seus enregistraments per a Teldec Classics, Naïve i Warner han rebut diversos premis, entre els quals quatre Echo Klassik i un Gramophone Classical Music Award.
Cor Mitjans de l’Orfeó Català
Integrat per infants de 8 a 10 anys, Glòria Fernàndez n’és la directora i Laia Armengol, la pianista. Els cantaires treballen el ric repertori coral per a cors infantils i assagen dos cops per setmana. Se’ls introdueix en la tècnica vocal educant la veu, l’actitud corporal i la consciència de la respiració, se’ls ensenya llenguatge musical i s’hi treballen els valors de la integració social i la cooperació, per mitjà dels concerts benèfics, el projecte Palau Vincles i intercanvis internacionals. El Cor Mitjans forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, que rep el mecenatge de Fundación Banco Santander.
Cors Infantil i Juvenil del Palau Vincles
Palau Vincles va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social per mitjà de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones en situacions d’alta complexitat socioeconòmica. El propòsit de Palau Vincles és aprofitar les eines que la música, i concretament el cant ofereixen en el creixement personal dels infants i els adolescents, tot incidint positivament en l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats i oferint noves oportunitats. Un total de 41 cantaires dels cors de Palau Vincles participen en el concert del Cor Juvenil Palau Vincles (infants i joves d’entre 12 i 18 anys) i el Cor Infantil Palau Vincles (amb nenes i nens d’entre 8 i 10 anys).
Josep Gil, director
Natural de Vila-real (1987), cursa els estudis de direcció al Conservatori Nacional d’Estònia (Tallinn), on cursa el màster de Direcció d’Orquestra i el màster de Direcció de Cor. Ha treballat amb les formacions Orquestra Nacional d’Estònia, Estonian Philharmonic Chamber Choir, Orquestra i Cor de l’Òpera Reial de Valònia (Bèlgica), Orquestra de Chichester (Anglaterra), Radio Philharmonie Saarbrücken (Alemanya), Orquestra i Cor del Teatro Municipale Giuseppe Verdi di Salerno (Itàlia) i Orquestra i Cor de la Generalitat Valenciana. Ha assistit mestres com Jesús López Cobos, Gustavo Dudamel, Daniel Oren i Karel Mark Chichon. Des del 2018, és el director musical del Festival de Música Clàssica Crea Escena de Vila-real, en el qual ha dirigit el Rèquiem de Mozart, la Missa de la Coronació de Mozart, entre d’altres. Des del 2019, treballa com a director assistent al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Treballa com a director assistent per al Teatro Real de Madrid i l’Orquestra Nacional d’Espanya.
Orquestra Simfònica del Vallès (OSV)
Va néixer el 1987 en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i molt aviat s’estructurà com una societat anònima laboral, en què els treballadors en són alhora els propietaris. La seva activitat se centra a la ciutat de Sabadell, amb una temporada pròpia i com a orquestra del circuit Òpera a Catalunya, i al Palau de la Música Catalana, amb el cicle de concerts Simfònics al Palau. N’han estat directors titulars Albert Argudo, Jordi Mora, Salvador Brotons, Edmon Colomer, David Giménez Carreras, Rubén Gimeno i James Ross. Des del setembre del 2018 ho és Xavier Puig. Ha rebut el Premi Nacional de Música 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d’Honor 2012 de la ciutat de Sabadell.
 
PROGRAMA
I

M. Timón: Requiem for a planet  8'
W. A. Mozart: Concert per a piano núm. 21  26'
Allegro maestoso
Andante 
Allegro vivace assai

F. Say: Alla Turca Jazz   4'
II

F. Mendelssohn: Simfonia núm. 3 op. 56 en la menor “Escocesa” 40'
Andante con moto - Allegro un poco agitato
Scherzo - Vivace non troppo
Adagio
Allegro vivacissimo - Allegro maestoso assai

INTÈRPRETS: Fazil Say, piano / Cor de Mitjans de l’Orfeó Català (Glòria Fernàndez, directora) / Cor Infantil Palau Vincles / Orquestra Simfònica del Vallès
DIRECCIÓ: Josep Gil
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es


Teatre Principal de Castelló
964 723 602

Auditori i Palau de Congressos de Castelló
964 727 574

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info