IVC > Arts escéniques > Programació > Auditori i Palau de Congressos de Castelló > ORQUESTRA SIMFÒNICA DE CASTELLÓ

29 d'octubre de 2023 · Sala Simfònica · Auditori i Palau de Congressos de Castelló

Concert en família

ORQUESTRA SIMFÒNICA DE CASTELLÓ

Explorant la Primera

Horaris: Diumenge: 12.00 h

Preus: 4 €

L’Orquestra Simfònica de Castelló, amb la finalitat d’apropar la música clàssica a tots els públics, comença la temporada de concerts amb aquest concert en família en què ens endinsarem en la Primera Simfonia en do menor Op. 68 de Johannes Brahms. Amb la direcció musical de Pablo Marqués Mestre i guió d’Àngel Escutia, el públic podrà apropar-se a una de les obres mestres del repertori simfònic clàssic de la mà dels seus propis protagonistes i dels músics de l’Orquestra Simfònica de Castelló. 

Des de l’inici un actor- narrador (que interpreta el personatge de Carl von Simfonia) ens acompanyarà durant tot el concert per introduir-nos en els conceptes més importants de la música a través del ball, la repetició, la reflexió i l’escolta. Aquest personatge a més interactuarà amb els músics i director de l’orquestra, amb el públic i ens presentarà als personatges protagonistes d’aquesta obra: Brahms, Clara Harmonia i Beethoven, caracteritzats per tres actors, intervindran entre cadascun dels quatre moviments de la Simfonia per conèixer més detalls i curiositats sobre aquesta obra mestra del compositor alemany. 


Pablo Marqués Mestre

Va realitzar estudis de Direcció d'Orquestra i Cor amb els mestres Juan Luís Martínez, Salvador Sebastià, Rafael Sánchez Mombiedro, Yaron Traub i Cristóbal Soler entre altres, i posteriorment va realitzar Màster en Direcció Orquestral en la Estonian Academy of Music and Theatre acabant amb Cum laude. Així mateix, Pablo Marqués és Diplomat en Ciències Empresarials i Màster en Investigació Musical. 

Ha sigut director titular de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria. A més, ha actuat com a director convidat en diferents agrupacions, com a Orquestra Simfònica Nacional d'Estònia (ERSO), Orquestra de València, Carpe Diem Chamber Orchestra Saint Petersburg (Rússia).

Actualment és director titular de la Orquestra Simfònica de Castelló, director principal convidat de la Carpe Diem Chamber Orchestra St. Petersburg, director titular de l'Orquestra Simfònica de la Societat “La Primitiva” de Rafelbunyol, i professor de Direcció d'Orquestra en el Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa. 

 

Primera Sinfonía de Brahms 

I. Un poco sostenuto - Allegro
II. Andante sostenuto
III. Un poco allegretto e grazioso
IV. Adagio  - Allegro non troppo, ma con brio 

Pablo Marqués Mestre, director
Angel M. Escutia, direcció escènica
Alumnes interpretación ESAD València, actrius i actors
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es


Teatre Principal de Castelló
964 723 602

Auditori i Palau de Congressos de Castelló
964 379 305

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info