El cos comú és un taller de dansa que conjumina pràctica de moviment i reflexió a partir de lectures que acompanyen la pràctica artística de Poliana. El tema central del taller és prendre el cos com locus privilegiat per a debatre la construcció de la identitat. El cos comú es recolza en la dansa com a disciplina artística privilegiada per a l'abordatge del tema, per la seua naturalesa integral.
Per què? La situació personal com a motor.
La qüestió de la identitat sempre m'ha interpel·lat, per raons diverses: ser dona, haver nascut i crescut al Brasil, un país que va ser creat des de la perspectiva de ser una colònia i ser constituït per la coexistència de diferents matrius culturals. A més l'experiència de la immigració fa que el tema siga encara més inevitable per a mi.
Des de 2014 treballe sobre diferents aspectes de la identitat: la relació entre memòria, violència i cos;la identitat i el gènere; la identitat i les generacions. Comence ara a obrir un nou camp d'investigació sobre la identitat aprofundint en les expressions/petjades en el cos (i en les danses) de les diferents herències ètniques-culturals.
En aquest sentit, el projecte "El cos comú" proposa espais oberts d'investigació per a compartir i intercanviar coneixement experiencial a través del cos i de la dansa amb les comunitats locals.
EL TALLER
En el taller de 3 dies en Espai LaGranja compartiré algunes lectures que venen acompanyant els meus últims projectes, discutirem els seus abordatges i com aquestes lectures aporten visions i conceptes que es materialitzen en el cos i obrin altres formes d'enteniment del cos, de la dansa i de l'escena.
La bibliografia a treballar seria:
- Un Mundo Común, de Marina Garcés
- Memorias da Plantaçao, de Grada Kilomba
- Antropologia del cuerpo y modernidad, de David Le Breton.
- Olhares Negros: Raça e representaçao
- La Baba del Caracol, Chantal Maillard