IVC > Arts escéniques > Programació > QUARTET CASALS & ALBERTO AGUT, clarinet
(C)David Ruano

(C)David Ruano

Alberto Agut

Alberto Agut

22 d'd'abril de 2021 · Auditori i Palau de Congressos de Castelló

ABONAMENT DE PRIMAVERA

QUARTET CASALS & ALBERTO AGUT, clarinet

SALA SIMFÒNICA

Horaris: Dijous: 19.30 h

Preus: 20€-15€-10€

Concert núm. 1.339 de la Societat Filharmònica de Castelló

Fundat en 1997 a l'Escola Reina Sofia de Madrid, el Cuarteto Casals va celebrar la temporada del seu XX aniversari amb un projecte especialment ambiciós: la integral dels dèsset quartets de Beethoven, juntament amb sis obres per encàrrec a compositors contemporanis, interpretats en ciutats d'Europa, Àsia i Amèrica Llatina, incloent-hi Londres, Viena, Berlín i Tòquio. El més destacat de les seues pròximes temporades inclou el cicle dels deu últims quartets de Mozart, així com altres projectes centrats en els compositors hongaresos Bartók, Ligeti i Kurtág.

Després de guanyar els primers premis en els concursos internacionals de Londres i d'Hamburg, el Cuarteto Casals ha sigut convidat de manera regular per les sales de concerts més prestigioses del món incloent-hi Carnegie Hall (Nova York), Wigmore Hall (Londres), Philarmonie (Berlín), Kölner Philarmonie (Colònia), Cité de la Musique (París), Schubertiade de Schwarzenberg, Concertgebouw (Amsterdam), entre moltes altres ciutats del món.

El Cuarteto ha desenvolupat una important producció discogràfica per al segell Harmonia Mundi, formada fins al moment per dotze CD, que inclouen un ampli repertori que comprén des d'autors menys coneguts com Arriaga o Toldrà fins a compositors clàssics vienesos com Mozart, Haydn, Schubert i Brahms, sense oblidar grans noms del segle XX com Debussy, Ravel i Zemlinsky. També destaca l'enregistrament en directe d'una sèrie de DVD amb la integral dels quartets de Schubert, editats per Neu Records. El Cuarteto Casals va començar en 2018 l'enregistrament de la integral dels quartets de Beethoven, llançats per la discogràfica Harmonia Mundi en tres lliuraments, Inventions (2018), Revelations (2019) i Aphoteosis (2020), aquesta última coincidint amb el 250 aniversari del naixement del compositor, tots aquests amb un gran èxit de crítica.

Després de guanyar el prestigiós premi de la Fundació Borletti-Buitoni de Londres, el quartet va començar a utilitzar arcs del període barroc-clàssic per a interpretar compositors des de Purcell fins a Schubert, pràctica que ha aportat al grup una nova dimensió acústica que afavoreix encara més les seues exposicions dels diferents llenguatges estilístics. El Cuarteto Casals ha rebut una profunda influència de compositors vius de la nostra època com György Kurtág i ha realitzat estrenes mundials de notables compositors espanyols de l'actualitat, entre els quals destaca el concert per a quartet de corda i orquestra de Francisco Coll estrenat junt amb l'Orquestra Nacional d'Espanya.

En reconeixement a la seua tasca de difusió cultural, el Cuarteto Casals rep ajudes de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Ramon Llull. El grup ha sigut reconegut amb el Premi Nacional de Música (2006), el Premi Nacional de Cultura de Catalunya (2016) i el Premi Ciutat de Barcelona (2005). El quartet actua cada any al Palau Reial de Madrid, amb l'extraordinària col·lecció d'instruments Stradivarius, on serà resident fins a final de 2020.

El quartet apareix sovint en les televisions i ràdios de tot Europa i a Amèrica del Nord i, a més d'impartir classes magistrals molt sol·licitades, és quartet resident en el conservatori Koninklijk de la Haia i a l'Escola Superior de Música de Catalunya de Barcelona, ciutat on resideixen els quatre membres.

PROGRAMA

F. Mendelssohn: Quartet de cordes núm. 6 en fa menor, op. 80               [25']
I. Allegro vivace assai
II. Allegro assai
III. Adagio
IV. Finale: Allegro molto
                                     
J. Brahms - Quintet per a clarinet i quartet de cordes, op. 115                  [37']
                      [clarinet: Alberto Agut]
I. Allegro
II. Adagio
III. Andantino
IV. Con moto

INTÈRPRETS Vera Martínez-Mehner, violí / Abel Tomàs, violí / Jonathan Brown, viola / Arnau Tomàs, violoncel / Alberto Agut, clarinet

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info