IVC > Arts escéniques > Programació > Teatre Arniches d'Alacant > PRÓXIMO, de Claudio Tocalchir

11 d'octubre de 2020 · Alacant · Teatre Arniches

TIMBRE 4 presenta

PRÓXIMO, de Claudio Tocalchir

Horaris: Diumenge: 19 h

Preus: 12 €

Xst! Próximo és una història d'amor construïda en la distància amb Skype, WhatsApp, telefonades al mòbil i flirtejos en xarxes socials. Sentirem la falsa sensació d'ocupar el mateix espai, encara que la soledat ho inunde tot.
En els temps de Tinder, la relació epistolar ha sigut substituïda per les xarxes socials: s'agreguen a les xarxes, es coneixen, s'acompanyen i s'estimen. Però què passa en el cos quan l'afecte succeeix sempre més enllà dels nostres límits? Podem estimar sense tocar-nos, sense fer-nos olor, sense conéixer la pell?
A través de la història de Pablo (Lautaro Perotti), un argentí que es troba a Austràlia, i Elián (Santi Marín), un actor espanyol que viu a Madrid, Claudio Tolcachir, autor i director de Próximo, indaga entorn dels vincles fundats en la distància. Dos homes desenvolupen una història d'amor marcada per la llunyania física, i, a poc a poc, cadascun es converteix en l'única cosa que l'altre té en el món. Però sempre lluny, sense tocar-se. S'estableix un pacte màgic amb l'espectador a l'hora de crear una ficció: creure que aqueixos dos personatges que veiem a mig metre en escena, es troben, en realitat, a milers de quilòmetres.
Tolcachir va marcar amb La omisión de la familia Coleman un abans i després en la dramatúrgia argentina del segle XXI. Pels seus treballs ha rebut els premis ACE, Clarín, María Guerrero…i ha sigut nominat al premi KONEX com un dels millors directors de la década. Les seues obres han estat representades en més de 20 països.
 
Text i direcció: Claudio Tolcachir
Intèrprets: Lautaro Perotti, Santi Marín
Ajudant de direcció: Cinthia Guerra
Disseny escenogràfic: Sofía Vicini
Disseny il·luminació: Ricardo Sica
Producció: Complejo Teatral de Buenos Aires, Maxime Seugé, Jonathan Zak
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info