27 d'abril de 2023 · València · Teatre Principal de València

18 Bienal de Teatro ONCE

UNA HORA LORCA

La Ruina

Horaris: Dijous: 20 h

Preus: Entrada gratuïta fins a completar aforament, prèvia retirada d'invitació en taquilla.

En ‘Una hora Lorca’ es posa en peus la gran faena del dramaturg granadí, fent un repàs per algunes de les seues més conegudes obres de teatre a través de personatges que s'enfronten. La història gira entorn d'una companyia de teatre que assaja el seu últim muntatge davant un possible productor i distribuïdor teatral que pertany a un altre gremi que res té a veure amb el concepte artístic, però se sent atret pel món dels artistes. La realitat de tots els implicats és molt dispar i completament oposada.


La Ruina naix en 1990, caracteritzant-se sempre per treballar, de la mà de diferents directors, el gènere còmic amb obres com “Aquí no paga nadie”, La importancia de llamarse Ernesto” o “Las cinco advertencias de Satanás”. En 2017 es consoliden com a agrupació artística a través de la representació de dues de les seues obres més emblemàtiques: “Ensayando un Don Juan” i “Coplas y Romances de Cordel”, aquesta última representada en el Festival de Teatro Clásico de Almagro.

En 2019 la companyia és guardonada amb diversos premis com l'atorgat per la Fundació Verge de *Fuensanta o en el Festival de teatre Francisco *Nieva. A més, han participat en iniciatives tan prestigioses com el Festival de Teatro Clásico de Almagro, el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida o la docuficció “Si Talía fuera Ciega”.
 
L'ONCE porta a la Comunitat Valenciana l'art i el talent de 10 de les seues companyies teatrals, totes elles diverses i inclusives. Del 26 al 29 d'abril, tretze localitats acolliran en els seus teatres a agrupacions arribades de tots els punts d'Espanya que ens emocionaran, ens faran riure, ens faran plorar... en resum, ens faran gaudir del teatre en totes les seues facetes. T'esperem en la 18 Biennal de Teatre de l'ONCE!
Autor: Juanma Cifuentes (basat en texts de Federico García Lorca)

REPARTIMENT
Domingo López: Poeta/Jinete.
Chema Sánchez: Productor.
Rafa González:  Ayudante/Poncia.
Israel Romero: Pepe el romano/Amargo Gonzalo Mora. Don Cristóbal.
Pepa García: Bernarda/Madre de doña Rosita/ Madre del amargo.
Graci García: Adela/Rosita
Encarni Ochando: Teniente Coronel de la Guardia Civil/ Magdalena.
Ángeles Cuerda: Martirio
 
EQUIP TÈCNIC I ARTÍSTIC
Vestuari: Hatos Atelier
Escenografia: Ginés Ruiz
Tècnic d'imatge i so: José Miguel García
Ajudant de direcció: Ángeles Cuerda
Direcció: Juanma Cifuentes


Edat recomanada: a partir de 15 anys
Durada: 2 h 15 min 
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info