IVC > Arts escéniques > TIO VANIA

23 de febrer de 2024 · Alacant · Teatre Arniches

TIO VANIA

GUINDALERA TEATRO

Horaris: Divendres: 20:30 h

Preus: 15 €

En la proposta de la companyia Guindalera, els personatges narren el que va succeir anys arrere en la hisenda en la qual vivien i treballaven durament Vania i la seua neboda Sonia. Al costat d'ells vivia la mare de Vania, María; i també rebien de tant en tant la visita d’Astrov, un metge de qui Sonia estava enamorada. La hisenda va ser aportada al matrimoni per la mare de Sonia, ja morta, però és administrada pel pare de Sonia, Serebriakov, casat novament amb Elena. Serebriakov decidix passar uns dies en la hisenda amb una proposta que fer als seus habitants. Porta amb si a la seua segona esposa, de la qual tant Vania com Astrov estan enamorats. Però l'arribada del matrimoni a la hisenda desestabilitzarà la rutina diària dels seus habitants.
En paraules del director, “respectant escrupolosament el text de Chéjov, però buscant una nova perspectiva, hem volgut abordar una comèdia sobre el sentit tràgic de la vida. Com en el seu moment va dir Tolstoi, “la vida no té sentit; som nosaltres els qui li ho donem”. Els fets del passat ja viscuts no es poden canviar; a més conformen la nostra individualitat. Però en el futur, en recordar aquells fets, si un canvia la seua perspectiva, tot canvia al seu voltant.
 
Autor: Antón Chéjov
Direcció i espai escènic: Juan Pastor
Intèrprets: Vania: Luis Flor; Astrov: Alejandro Tous; Elena: María Pastor; Sonia: Gemma Pina;
María: Aurora Herrero; Serebriakov: José Maya
Escenografia: María de Alba
Il·luminació: Raúl Alonso
Espai sonor: Pedro Ojesto i Marisa Moro
Vestuari: Teresa Valentín-Gamazo


 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info