IVC > Arts escéniques > 'Tórtola', la nova producció de l'IVC, s'estrena al Teatre Rialto
Tórtola

Tórtola

15 de maig de 2019

'Tórtola', la nova producció de l'IVC, s'estrena al Teatre Rialto

- El text de Begoña Tena és fruit del primer taller de dramatúrgia 'Insula Dramataria Josep Lluís Sirera' - L'obra ha sigut dirigida per Rafa Calatayud

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua nova producció, 'Tórtola', que es podrà veure al Teatre Rialto del 17 de maig al 2 de juny. Aquesta és la sisena i última producció d'aquesta temporada centrada en el tema de la identitat.

'Tórtola' ha sigut dirigida per Rafael Calatayud i està interpretada per les actrius María José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein i Alejandra García.

Com ha comentat el director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, Roberto García, 'Tórtola' ha seguit tot un procés des que es va escriure fins que arriba a l'escenari. El text és fruit del primer taller de dramatúrgia 'Insula Dramataria Josep Lluís Sirera', en el qual es van becar una sèrie d'autors. Dels textos del taller es van fer lectures dramatitzades i el text de 'Tórtola' va ser el que va resultar seleccionat per a, finalment, ser portat a escena.

En paraules de Roberto García, "'Tórtola' és un text fascinant i apassionat interpretat per sis dones, al voltant d'una dona molt desconeguda però que en la primera meitat del segle XX va ser musa d'artistes i poetes i que va quedar invisibilitzada després".

Al text original, el director Rafael Calatayud ha incorporat elements musicals i cançons en directe. A això cal sumar totes les activitats que es duen a terme en el Rialto al voltant de les representacions de 'Tórtola', com la conferència de Luis Antonio de Villena, sobre la figura de Tórtola Valencia, l'exposició realitzada amb fons procedents del Museu del Teatre de Barcelona, recitals poètics i actuacions musicals.

L'autora, Begoña Tena, ha agraït l'ajuda obtinguda en el taller de dramatúrgia i el seu mode de treball, que t'obliga a mostrar constantment el teu treball als altres participants i la lectura dramatitzada final que et permet veure el pols que té el teu text davant d'un públic real i et permet fer-hi modificacions, si és necessari.

També ha assenyalat que se sentia fascinada des de fa anys per la figura de Tórtola Valencia i tot i haver investigat molt sobre la seua figura, aquesta no és una obra documental, és una obra de ficció, és un homenatge a la seua figura, una figura contradictòria i enigmàtica, pionera en el terreny de l'art i en el terreny personal que es va atrevir en una època molt difícil a viure la vida com va voler.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info