IVC > Arts escéniques > Espai LaGranja convoca tres nous laboratoris d'investigació escènica

29 d'agost de 2023

Espai LaGranja

Espai LaGranja convoca tres nous laboratoris d'investigació escènica

  • Els laboratoris es desenvoluparan durant els mesos d'octubre i novembre del 2023 a València, Elx i Castelló

  • Les sol·licituds es poden presentar de l'1 al 15 de setembreValència (29.08.23). L'Espai LaGranja, l'espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment de l'Institut Valencià de Cultura, convoca un procés de selecció de tres projectes de recerca per desenvolupar i produir al llarg de vuit setmanes durant els mesos d'octubre i novembre de 2023. El resultat del treball de recerca es mostrarà en una exhibició pública en acabar el procés a cadascun dels espais de treball: un a València (Espai LaGranja), un altre a Elx (CCCE L'Escorxador) i un altre a Castelló (EACC).

La convocatòria va dirigida a creadores/es, ballarines/ns, coreògrafs/es, que desenvolupen habitualment el seu treball a la Comunitat Valenciana i que vulguen aprofundir en processos de recerca en l'àmbit de la dansa contemporània i les arts del moviment. No s'admetran propostes realitzades des de companyies estables de dansa o arts escèniques.

Les sol·licituds s'han d'enviar en format digital entre l'1 i el 15 de setembre del 2023 al correu producciolagranja@gmail.com. Tot seguit, l'Espai LaGranja farà públics els tres projectes de laboratoris de recerca seleccionats per la comissió.

L'Espai La Granja de l'Institut Valencià de Cultura s'ha convertit en aquests darrers anys en l'element estructurador del sector dansa i les arts del moviment a la Comunitat Valenciana.

“La investigació, la innovació, la creació i l'experimentació són la força vital d'Espai LaGranja. Un centre dedicat a la creació artística, els aprenentatges col·lectius i la interconnexió”, assenyala Guillermo Arazo, director artístic del centre.

Amb la finalitat principal de protegir i donar suport al procés d'investigació esmentat, de manera que permeti créixer dignament les persones implicades, així com acompanyar-les amb un equip humà còmplice amb el procés, la convocatòria ofereix: espais de treball a l'Espai LaGranja de Burjassot , espai de treball a CCCE L'Escorxador a Elx i espai de treball a EACC a Castelló.

El laboratori de recerca també ofereix la contractació artística laboral de fins a quatre ballarins, intèrprets, coreògrafs o creadors del procés per a cadascun dels laboratoris durant el temps de treball, prenent com a referència el preu pagat per assaigs a les produccions pròpies de l'IVC.

Pel que fa a l'acompanyament tècnic ia la producció, l'IVC assumeix els costos de les necessitats generades al voltant del procés de recerca, com ara la compra de materials o el pagament dels serveis d'algun professional extern. També es realitzarà acompanyament a la documentació del procés, així com la seva difusió exterior a altres centres que realitzen activitats semblants, amb la possibilitat d'establir col·laboracions o intercanvis.

La Comissió de selecció estarà formada per sis persones: un representant d'APDCV, un representant d'AVED, un representant de Comitè Escèniques, el director de l'Espai LaGranja, el director del CCCE L'Escorxador i el director de l'EACC.

La selecció es farà dacord amb linterès del projecte de recerca presentat, així com amb la coherència i el rigor en el seu desenvolupament. Es valorarà de manera especial el nivell de compromís amb el procés de recerca, exigint dedicació plena al desenvolupament i la consecució del projecte. Compromís imprescindible i necessari per fer un procés seriós de recerca que permeta aprofundir en els plantejaments del projecte.

Documentació per presentar la sol·licitud

La documentació necessària per presentar la sol·licitud inclou un text d'un màxim de cinc pàgines on s'exposen els eixos del treball de recerca del procés de dos mesos (octubre i novembre del 2023). Serà obligatori posar un títol al projecte, indicar el nombre de ballarins/intèrprets (que serien els coreògrafs/creadors del procés) que participaran (màxim 4 persones) i esmentar l'espai de treball al que el presenten: LaGranja (València), CCCE L 'Escorxador (Elx-Alacant) i EACC (Castelló). També cal incloure el CV artístic, les dades de contacte i els enllaços d'un màxim de tres treballs propis dels sol·licitants o del sol·licitant que impulse el projecte.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info