IVC > Ajudes d'escriptura de guió i d'exhibició en sales de cinema valencianes
Foto Erik Witsoe Unsplash

Foto Erik Witsoe Unsplash

09 d'abril de 2021

Ajudes d'escriptura de guió i d'exhibició en sales de cinema valencianes

• L'import de les ajudes d'escriptura de guió aconsegueix els 144.000 euros amb díhuit ajudes de 8.000 cadascuna. • Les ajudes a l'exhibició en sales de cinema de la Comunitat Valenciana és de 400.000 euros que es repartiran en 45 ajudes
L'Institut Valencià de Cultura ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la convocatòria per a la concessió d'ajudes a la creació de guions de llargmetratges dels gèneres d'animació, ficció i documental, per un valor total de 144.000 euros. En aquesta convocatòria es concediran díhuit ajudes de 8.000 euros cadascuna.

La finalitat d'aquestes ajudes és ampliar les línies d'actuació i suport al sector audiovisual en la Comunitat Valenciana, estimulant l'escriptura de guions.

Les ajudes es concediran per als treballs realitzats que tinguen lloc entre l'1 de desembre de 2020 i el 30 de novembre de 2021.

Podran beneficiar-se d'aquestes ajudes les persones nascudes en la Comunitat Valenciana i les de qualsevol país de la Unió Europea que siguen residents habituals en la Comunitat Valenciana, que facen el treball d'escriptura de guió d'una obra audiovisual ja siga llargmetratge o sèrie. En el cas que en un mateix projecte participen diferents autors, tots hauran de complir amb aquests requisits.

L'obra audiovisual haurà de ser original i inèdita en el moment de la seua presentació, és a dir, no haurà sigut gravada, editada o estrenada davant un públic.

Deu de les ajudes seran per a projectes de guions d'obres de ficció, de les quals un màxim de quatre seran per a minisèries, sempre que aquests projectes obtinguen la puntuació exigida en les bases de la convocatòria. Així mateix, quatre de les ajudes seran per a projectes de guions d'obres documentals, sempre que aconseguisquen les puntuacions exigides.  Finalment, dos de les ajudes seran per a projectes de guions d'animació. 

El termini de presentació dels projectes és de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el DOGV.

Enllaç a la publicació del DOGV
Enllaç al registre electrònic per a presentar les sol·licituds

Ajudes a l'exhibició en sales de cinema

Així mateix, l'IVC també ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la convocatòria la concessió d'ajudes a l'exhibició en sales de cinema de la Comunitat Valenciana en 2021 per un import màxim de 400.000 euros. En aquesta segona convocatòria d'ajudes creades en 2020, es repartiran un màxim de 45 ajudes, amb 8.000  euros per cada sala de cinema (pantalla) i 50.000 euros  per ajuda i beneficiari.

El propòsit d'aquestes ajudes és incentivar la programació de pel·lícules valencianes i el foment i consolidació del públic que accedeix a aquestes.

Les ajudes es concediran per a contribuir a l'exhibició de pel·lícules a les sales de cinema de la Comunitat Valenciana que desenvolupen la seua activitat entre l'1 de desembre de 2020 i el 30 de novembre de 2021, tots dos inclusivament.

Podran beneficiar-se d'aquestes ajudes les petites i mitjanes empreses de qualsevol estat membre de la Unió Europea, o de l'Espai Econòmic Europeu i agrupacions d'interés econòmic que es dediquen professionalment a l'exhibició d'obres cinematogràfiques i siguen titulars de sales de cinema situades en la Comunitat Valenciana. Només es concedirà una ajuda per empresa sol·licitant. Les ajudes no podran destinar-se a inversions ni a adquisicions patrimonials.

El termini de presentació dels projectes és de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el DOGV.

Enllaç a la publicació del DOGV
Enllaç al registre electrònic per a presentar les sol·licituds
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info